Roliga aktiviteter för seniorer

Last modified date

Om du är en av dem som numera stolt kan titulera sig senior så är det bara att gratulera! Det är nu den roliga delen av livet börjar. Dags att fokusera på dig själv, det du gillar, det du blir glad av och det som får dig att må bra! Fortsätt läsa för roliga idéer om aktiviteter som får dig att ha riktigt skoj!

Träffa nya människor

Glöm bort uttrycket att ju äldre man blir desto svårare är det att få nya vänner. Det är hur många som helst i samma sits som dig med tid över och viljan att få nya bekantskaper att utbyta erfarenheter med. Behärskar du internet så finns det fullt av forum och kontaktsidor som riktar sig till just seniorer, vissa även till ensamstående om du vill träffa en själsfrände. Gå med i föreningar, engagera dig i att hjälpa andra och få nya vänner på köpet som delar dina värderingar. Eller gå med i en klubb. Gillar du att bowla, gå då med i din lokala bowlingklubb till exempel.

Seniorerbjudanden

Äntligen är det din tur att få dra fördel av alla seniorerbjudanden. Se till att anmäla dig till alla tjänster och erbjudanden. En bra start är hejsenior.se som är ett guldställe av information och erbjudanden. Shoppa loss till rabatterande priser, unna dig sådant du inte tagit dig råd med innan. Tveka inte, titta igenom alla erbjudanden och hoppa på precis allt som verkar roligt!

Ta tag i din bucket list

En bucket list kallas den lista över saker vi vill hinna göra i livet innan det är för sent. Även om du inte har en fysisk lista nedskriven så kan du säkert tänka ut flertalet saker som du alltid har skjutit upp till senare tillfälle och som sedan aldrig blivit av. Dags att ta tag i det nu! Hoppa upp på berg- och dalbanan hur skrämmande det än kan verka och ge dig ut på en åktur. Färga håret lila och lär dig äntligen att dansa tango. Gå en språkkurs eller hoppa ut ur ett flygplan. Allt du kan tänka dig!

Må bra-aktiviteter

Varför inte prova en ny restaurang minst en gång i veckan. Dra ihop gänget och kör stavgång varje dag innan frukost. Packa ihop er i en bil och kör ut i naturen med tält och sovsäckar eller låna en båt och segla ut och fiska i en vecka. Varför inte ta drömresan nu? Ut i världen och se allting som du tidigare enbart kunna se i filmer och på tv.

Fundera på vad som är livskvalitet för just dig. Vad mår du bra av? Vad får ditt hjärta att klappa lite extra och din själ att skina som solen? Du är senior och nu börjar livet på riktigt!

kalle