Inspireras av den italienska livsstilen

Är du trött på svenskt klimat, jäktande till och från jobbet, jantelagen och tråkig pyttipanna från frysdisken? Då bör du se dig omkring och hitta inspiration från andra kulturer. Många inspireras av den italienska livsstilen, som ofta karaktäriseras av långa måltider med nära och kära. Här hittar du de bästa tipsen.

Låt mat och dryck stå i centrum

Italienarna är mycket stolta över sin matkultur. Det är inte så konstigt med tanke på att det italienska köket inkluderar världskända maträtter som pasta, pizza och risotto. Italien är även ett av världens mest populära vinländer med viner som Barolo, prosecco, chianti och pinot grigio. Om du vill anamma den italienska livsstilen bör du börja med att låta mat och dryck ta stor plats i ditt liv. Du kan beställa italienska viner hos Vinoteket som har ett mycket bra urval av viner. På Vinotekets hemsida kan du även lära dig mer om italienska viner, de olika klassificeringarna, vinregionerna och mycket mer.

Spendera tid med familjen

För både svenskar och italienare är karriären viktig, men familjen kommer först. Familjen är central i den italienska livsstilen. Långa måltider med hela släkten är vanligt förekommande. Inspireras av italienarna och bjud in till en stor familjelunch med god mat och goda viner. Om du känner att du har ont om tid kan du med fördel boka hemstädning så att du får mer tid över för att laga mat.

Uttryck dina känslor och åsikter

Italienare beskrivs ofta som passionerade, pratglada och nyfikna. Inspireras av italienarnas sätt att kommunicera. Det är vanligt att uttrycka sina åsikter och aktivt delta i diskussioner. Var ärlig och låt alla komma till tals. Låt det vara högt i tak och respektera allas åsikter.

kalle