Träna till Tjejmilen

Last modified date

Har du anmält dig till Tjejmilen? Då har du ett roligt event att se fram emot. Tjejmilen är en perfekt tävling för dig som vill börja jogga och ha ett roligt mål att se fram emot.

Tjejmilen

Tjejmilen är ett 10-kilometerslopp för tjejer som arrangeras i början av hösten varje år i Stockholm. Du springer på en bana som börjar vid Gärdet. Sedan fortsätter du ut på lummiga Djurgården, tar en liten tur in i city, för att sedan få gå i mål ute på Gärdet igen. Det är en jättebra tävling för dig som vill testa på att springa ett lopp, men vill göra det på ett väldigt roligt och avslappnat sätt. Tjejmilen passar alla, från tjejgänget som precis har tagit studenten till tjejgänget som gick ut skolan för 40 år sedan.

Börja träna

Du får både gå och springa Tjejmilen, men naturligtvis vill du träna inför loppet. Det är ju mycket roligare att kunna jogga eller promenera i rask takt. Känna att du verkligen har gett järnet på loppet utifrån din förmåga. Det är smart om du börjar träna redan när du har anmält dig. Är du otränad börjar du med att gå, i annat fall kan du testa att jogga kortare bitar. Ta det lugnt i början, så att du inte överanstränger dig eller skadar dig. Om du vill få en bra löptid kan det vara smart att träna intervaller och backträning.

Träningskläder

När du har anmält dig till Tjejmilen kan det vara inspirerande att köpa nya sportskor och träningskläder. Särskilt om du precis har börjat att träna. Ett par snygga löpartights kan verkligen underlätta för att ta sig ut på träningsrundan.

ivadmin