Så förnyar du ditt badrum

Last modified date

Att renovera hemmet är något som många drömmer om. Eftersom ekonomin vanligen inte tillåter att man renoverar hemmets alla rum kan man ändå förnya delar av hemmet på ett enkelt och ekonomiskt sätt. I det här inlägget har vi valt att ge dig tips på hur du kan förnya ditt badrum med enkla medel under tiden du väntar på att kunna renovera det.

Duschen

Om ditt badrum är utrustat med en dusch som du börjar bli less på, finns det flera saker du kan göra utan att det behöver kosta skjortan. Du kan till exempel byta ut draperiet till ett nytt för att på så sätt ge ditt badrum ett lyft. Men du kan också välja att fixa en duschvägg med skjutdörr för att ge ditt badrum en helt ny och fräsch känsla. Om du vill kan du också byta ut själva munstycket till ett mer modernt.

Inredning

Förutom att du kan byta ut duschens eller badkarets draperi till ett helt nytt kan du också byta ut andra delar av den inredning du har i ditt badrum. Du kan till exempel gå till en inredningsbutik, eller besöka en webbutik, och köpa hem nya korgar du kan förvara dina saker i. Du kan också inhandla nya handdukar, nya tvålbehållare, tandborstmuggar och en härlig matta till ditt badrum. En sak som kan göra att ditt badrum blir mer trivsamt är om du köper ett par härliga doftljus till ditt badrum. En annan sak du kan köpa som påverkar atmosfären i ett badrum är växter. Det finns många bra och fina växter som trivs i badrum. Ifall du är osäker på vilka växter det gäller, kan du besöka din lokala växtbutik och vända dig till personalen och be dem om råd kring vilka växter du ska välja till ditt badrum.

Väggarna

Att ge badrummets väggar en ny färg är ytterligare ett sätt att förnya ditt badrum. Det finns massor av fina färger att välja bland om du vill ha en väggfärg. Att sätta färg på väggarna gör att ditt badrum får en ny helhetskänsla och kan få dig att trivas bättre. Förutom att du kan välja att måla dina väggar med en fin väggfärg kan du också sätta upp kakel. Men att sätta upp kakel kan många gånger vara en rätt dyr historia och därför är det viktigt att du tänker igenom det först och väljer ett kakel som du tror att du kommer att trivas med under en längre tid.

kalle