Så återfuktar du huden på sommaren bäst

Last modified date

Oavsett ålder är fukt det som allas hud behöver. Under sommaren är det extra viktigt att ge kroppen extra fukt. Huden får utstå en rad olika påfrestningar under sommarhalvåret. Solen, salta bad och värme påverkar huden. Om du vill vårda och ta hand om din hud på bästa sätt under sommaren ska du gå in på hudoteket.se som har allt inom hud- och hårvård. På hudoteket.se kan du även hitta olika sminkprodukter exempelvis från verso.

Försök bibehålla en bra fuktbalans

Fukthalten i din hud är väldigt viktig för att huden ska kunna behålla sin lyster och spänst. Fukt är även viktigt för hudens barriärfunktion. Huden är trots allt ett skydd för det som finns innanför. Fukt har även en betydande roll för hur huden åldras. Redan vid en ålder av 25 år minskar den egna produktionen av hyaluronsyra. Det är ett ämne som påverkar hudens fukthalt. Det är inte sällan som många tror att det räcker med att fylla på med fukt inifrån i form av att dricka mycket vatten. Men det räcker inte alls. Du behöver även använda olika hudvårdsprodukter som tillför fukt till huden. Om du använder hudvård som innehåller bra ingredienser kommer de att arbeta med huden och den fukt som redan finns. På så sätt kan du skapa och bibehålla en fuktbalans som är bra för huden och som ger dig en snygg lyster.

Smörj in ditt ansikte morgon och kväll

Det är en bra idé att använda ett serum morgon och kväll. Ett serum går nämligen längre ner i huden än vad en vanlig dag- eller nattkräm gör. Över ditt serum ska du smörja en dagkräm på morgonen och en nattkräm på kvällen. Glöm inte bort att lägga en ansiktsmask någon gång nu och då för att ge huden en riktig fuktboost. Förutom att vårda huden med produkter ska du även försöka leva hälsosamt, det ger också en vacker hy.

kalle