Billigare bostad: hyr ut ett rum

Last modified date

Om du bor i Stockholm så kommer troligtvis din hyra att äta upp en betydande del av din lön. För att få mer pengar över kan du hyra ut ett rum.

Hyr ut ett rum

Du har en trevlig trea, antingen bostadsrätt eller hyresrätt. Du älskar verkligen din lägenhet och vill bo kvar. Problemet är att hyran eller avbetalningen kostar för mycket. Då kan du hyra ut ett rum. Det är ett smart sätt att få passiv inkomst. Att hyra ut ett rum är särskilt lätt i Stockholm, där du kommer att få många intressenter att välja mellan.

Dela bostad

Om du är van att bo själv känns det naturligtvis konstigt att det ska komma en annan person och bo i din lägenhet. För att det ska fungera är det viktigt att er personkemi fungerar. Det är också viktigt att era vanor kan synkas. Om du till exempel jobbar natt, så vill du ha en inneboende som inte är hemma under dagen. Om du å andra sidan har en hund som du brukar behöva skynda dig hem till för att rasta på lunchrasten, så kan det vara perfekt att hyra ut rummet till en egenföretagare som jobbar hemifrån och som älskar hundar.

ivadmin