Bygg ditt drömhus med rätt slags takstolar

Last modified date

Drömmer du om att bygga ett eget hus eller en mysig sommarstuga. Vare sig du ska bygga nytt eller förändra en byggnad är det viktigt att ha rätt takstolar. Förutom att takstolarna påverkar husets utseende, så kommer rätt vinkel på taket att minimera fuktskador.

Professionell takstolsritning

Visst kan du köpa färdig takstolar i bygghandeln, men då har du lite frihet att skapa något eget av huset. Tak är så mycket mer än bara ett skydd upptill. Det bästa är att du ritar upp ditt drömhus och sedan låter en riktig byggbyrå rita själva konstruktionen av talstolarna åt dig. Då kan du känna dig trygg med att alla regler följs och att du undviker problem med vattenskador och dålig avrinning. Detsamma gäller om du har ett lågt tak och skulle vilja renovera och bygga om till ett sadeltak. Låt Boverk rita dina takstolar så är ditt hus i trygga händer. De har ett fast pris så du vet redan från början hur mycket det kommer att kosta.

Bygga drömhuset

Nästan alla har ett drömhus som de skulle vilja bo i. Varför inte göra slag i saken och verkligen bygga huset eller fritidshuset som du kommer att vilja ha kvar resten av livet? Eller så bygger du ut ditt nuvarande hem eller sommarstuga. Börja med att göra flera ritningar över ditt huset. Det är smart att faktiskt göra flera ritningar då du kommer att komma på nya idéer allt eftersom. Kreativitet skapar mer kreativitet. Skicka in den färdiga ritningen till Boverk för att garanterat få rätt takstolar.

Det tar tid och kostar mycket pengar att bygga ett hus. Såvida du inte är skicklig på att bygga och har stor erfarenhet är det klokt att anlita en firma. Du kan göra mycket själv, men bara till en viss del. Under tiden som byggfirman bygger eller renoverar kan du arbeta i trädgården. Hus och trädgård hör ju ihop. Det tar tid att skapa en riktigt fin trädgård, särskilt om du vill ha träd och prunkande rabatter.

Låga energikostnader

Det är klokt att reda från början tänka på el- och energikostnader. Direktverkande el är dyrt. Sätt in en kamin och luftvärmepump redan från början. Är det ett blivande boningshus kan det vara klokt att anlägga jord- eller bergvärme eller sätta upp solceller.

Inred ditt drömhus

När huset är klart är det äntligen dags för det riktigt roliga: få måla, tapetsera, möblera och inreda. Skapa ett hem eller ett sommarställe som både är praktiskt och unikt. Om du renoverar ett äldre hus är det trevligt att behålla delar av husets själ. Blanda gammalt och nytt. Som att ha kvar ett burspråk eller de gamla golven. Det är en känsla utöver det vanliga att få flytta in i sitt drömhus.

kalle