lifta med flygplan
Alla som någon gång försökt sig på liftandets ädla konst, vet hur svårt det kan vara att få napp. Nu kommer ny forskning som visar att det är ännu svårare att få lift med flygplan.

Kommuniktionsvetaren Agnes Lösensumma har under tre månaders tid studerat liftupptagningsbenägenheten hos både bilister och piloter och sedan jämfört dem.

Att pluta...

Statistiken är entydig; det är lättare att få lift med bil än med flygplan. Efter att ha gjort 100 försök vardera med bilar respektive flygplan, så blev resultatet 16 träffar med bil och 0 med flygplan.

Enligt Lösensumma så var det inte ett flygplan som ens var i närheten av att stanna.

– Trots att jag plutade med läpparna så mycket jag kunde flög de bara förbi.

...eller att inte pluta

När Lösensumma gjorde samma sak mot bilisterna, så stannade åtminstone varannan manlig bilförare och var tredje kvinnlig.

När Lösensumma inte plutade med läpparna, så blev utfallet något sämre. Slutatsen är att det lönar sig något att pluta med läpparna mot bilar, men inte mot flygplan.

Drömmer om att få lift

Agnes Lösensumma har dock inte givit upp. Hon är fast besluten om att hitta ett sätt att få lift med flygplan. I ett kommande försök kommer hon använda taktiken att tindra med ögonen.

Om inte det fungerar så kanske hon ger sken av att ha fått fel på bilen. Lösensumma har många strängar på sin lyra och kommer förmodligen att enträget fortsätta sitt sökande efter vägen till piloternas hjärtan.

Dit inga liftare når

Innerst inne drömmer hon om att träffa en pilot som kan ta henne ovan molnen, där regnet aldrig faller och där solen alltid lyser. Där skall de leva lyckliga i alla sina dagar, tills hennes kunskap om hur man får lift med flygplanen blir allmänt spridd och någon illasinnad liftande varelse slutligen rymmer med hennes drömprins och för gott far bort dit inga liftare någonsin når.

Vi på Respelion önskar henne lycka till.

matpriser_upp.jpg

Slumpad nyhet

Nu ändras förutsättningarna för polisens mordutredningar. I fortsättningen får man inte ta på liken.

TV-kanalen

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris