En ny spännande djurart har upptäckts. Arten påminner mycket om en känguru men har bara ett bakben och ingen svans. Den studsar således fram på bara ett ben.

Den nya djurarten är dock inte alls släkt med känguru. Såvitt man kan se så förefaller den inte vara släkt med någon alls. Den är väldigt unik. Tills man vet mer om den, så kommer den gå under arbetsnamnet "guru".

Vill gärna ha mejeriprodukter

Till skillnad från kängurun som lever i Australien, så hittades gurun på stranden till Lullesjön vid Knäckebröhult. Där spatserade den omkring på sitt enda bakben och letade efter snäckor. Man utgår därför ifrån att den behöver en väldigt kalkrik kost.

Dess huvudsakliga föda bör då vara mjölk, yoghurt, herrgårdsost och mandlar – typiska produkter som innehåller mycket kalcium. Forskarna gav den lite spenat, något som den åt upp illa kvickt. Den ville då ha mer, men det var helt enkelt inte möjligt eftersom det var slut.

Ge mig mer spenat för fan

När gurun slutligen förstod att den inte skulle få mer spenat, så blev den aggressiv. Forskarna försökte lugna den, men till slut var de tvungna att fly för sina liv. Hittills hade de utgått från att den var relativt ofarlig, men nu visade gurun tecken på att besitta regelrätta kampsportsfärdigheter.

Den hoppade upp på sitt enda bakben och gav en av forskarna en karatespark i örat. Efter det så kunde forskaren inte höra något. Kollegan skrek till honom att han måste fly från platsen, men eftersom han hade förlorat hörseln på ena örat så fick han aldrig reda på att det var farligt läge.

Forskaren låg nere för räkning och gurun närmade sig hotfullt. Till slut förstod han att det var allvar när gurun gav honom en välriktad spark i baken. Budskapet var tydligt: "Move your ass, pal!"

Kommer att komma tillbaka

Forskaren samlade sina krafter och lyckades till slut komma upp. Stapplandes tog han sig från platsen medan gurun stod och småstudsade segervisst, mer alert än någonsin. Man antar att gurun ville visa hur det går när spenaten är slut.

I en kommande expedition till Lulleskön vid Knäckebröhult, så kommer forskarna ha med sig en hel säck med spenat som de tänker överlämna till gurun som ett tecken på välvilja. I förlängningen är förhoppningen att människor och gurur skall kunna leva sida vid sida i fredligt samförstånd.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

Världens mest kända spel får en ny pjäs. Målet är att locka ungdomar från Minecraft. 

TV-kanalen

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.