En ny spännande djurart har upptäckts. Arten påminner mycket om en känguru men har bara ett bakben och ingen svans. Den studsar således fram på bara ett ben.

Den nya djurarten är dock inte alls släkt med känguru. Såvitt man kan se så förefaller den inte vara släkt med någon alls. Den är väldigt unik. Tills man vet mer om den, så kommer den gå under arbetsnamnet "guru".

Vill gärna ha mejeriprodukter

Till skillnad från kängurun som lever i Australien, så hittades gurun på stranden till Lullesjön vid Knäckebröhult. Där spatserade den omkring på sitt enda bakben och letade efter snäckor. Man utgår därför ifrån att den behöver en väldigt kalkrik kost.

Dess huvudsakliga föda bör då vara mjölk, yoghurt, herrgårdsost och mandlar – typiska produkter som innehåller mycket kalcium. Forskarna gav den lite spenat, något som den åt upp illa kvickt. Den ville då ha mer, men det var helt enkelt inte möjligt eftersom det var slut.

Ge mig mer spenat för fan

När gurun slutligen förstod att den inte skulle få mer spenat, så blev den aggressiv. Forskarna försökte lugna den, men till slut var de tvungna att fly för sina liv. Hittills hade de utgått från att den var relativt ofarlig, men nu visade gurun tecken på att besitta regelrätta kampsportsfärdigheter.

Den hoppade upp på sitt enda bakben och gav en av forskarna en karatespark i örat. Efter det så kunde forskaren inte höra något. Kollegan skrek till honom att han måste fly från platsen, men eftersom han hade förlorat hörseln på ena örat så fick han aldrig reda på att det var farligt läge.

Forskaren låg nere för räkning och gurun närmade sig hotfullt. Till slut förstod han att det var allvar när gurun gav honom en välriktad spark i baken. Budskapet var tydligt: "Move your ass, pal!"

Kommer att komma tillbaka

Forskaren samlade sina krafter och lyckades till slut komma upp. Stapplandes tog han sig från platsen medan gurun stod och småstudsade segervisst, mer alert än någonsin. Man antar att gurun ville visa hur det går när spenaten är slut.

I en kommande expedition till Lulleskön vid Knäckebröhult, så kommer forskarna ha med sig en hel säck med spenat som de tänker överlämna till gurun som ett tecken på välvilja. I förlängningen är förhoppningen att människor och gurur skall kunna leva sida vid sida i fredligt samförstånd.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Tycker du att tåget alltid kommer för sent? Då tror du fel. Tågen går alltid i tid. Istället är det många av avgångarna som inte finns.

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Gräsmattornas historia

Måndag 18:00-18:45 I del fem får vi reda på att stråna får olika längd beroende på hur mycket man klipper ned dem.

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.