Ett anmärkningsvärt socialt virus har observerats som förefaller ha stor spridning. Viruset går under namnet "R.C" och möjliggör kontroll av andras kroppsdelar på stort avstånd.

R.C smittar via kroppskontakt och tar sig snabbt in i öppna sår, där det slår sig ner och börjar bygga bo. När immunförsvaret stängt kroppens portar, så har R.C redan hunnit stadga sig och börjat jobba. Inget arbetstillstånd behövs i kroppen, om man är tillräckligt sofistikerad för att kringgå de vita blodkropparna.

R.C gör inte så mycket väsen av sig i den värd som den tagit i besittning. Faktum är att de flesta som är smittade, inte märker någonting alls. Verkningarna visar sig på helt andra ställen. Nämligen i andra människors kroppar. Eller i kroppsdelar för att vara mer specifik.

En objuden gäst

Vera Nilsson är på väg till köket för att dricka lite färskt kranvatten När hon går igenom dörrposten, råkar hon skrapa armen i karmen. På grund av ett uppstickande spikhuvud med vassa kanter, så uppstår ett litet skrapsår på utsidan av underarmen.

En liten skråma som knappt vore värt att notera – om det inte vore för det faktum att R.C huserat på spikens huvud och nu har flyttat in i fru Nilssons underarm, helt utom Veras vetskap. Och såvitt Vera kan erinra sig, så har hon inte skickat ut någon inbjudan.

En annan objuden gäst

Någon kilometer därifrån, passerar en herre grinden till sitt hus. Det är Gösta Larsson som just har kommit hem från den lokala livsmedelsaffären och därför har händerna fulla med tunga bärkassar. På vägen till huset råkar han rispa sin vänsterhand mot en buske, så att det blir en liten skråma.

Men eftersom herr Larsson har händerna fulla och snabbt behöver komma in för att ställa in vissa av varorna i kyl och frys, så har han inte tid att bry sig om dylika detaljer.

Men vad han inte vet och lider utav, är att en objuden gäst precis tagit hans hand i besittning. Och ganska snart skall han få ta del av några av de konster som denna gäst har att bjuda på.

Herr Larsson tappar kontrollen

Herr Larssons gäst är bror till R.C och trots att det är ett bra avstånd mellan dem, så kan de ändå kommunicera med varandra. Och verkningarna låter inte vänta på sig. Det är nu herr Larsson börjar upptäcka att hans vänsterhand har fått ett eget liv.

När Gösta öppnar kylskåpsdörren för att ställa in mjölken, så måste han först lyfta undan ett gammalt mölkpaket som är halvtomt eller halvfullt. Men vad gör han då? Jo, han häller ut den kvarvarande mjölken på golvet. Herr Larsson tror inte sina ögon, han som alltid är så försiktig. Har han fått reumatism?

Men vad Herr Larsson inte vet, är att Vera Nilsson precis i samma ögonblick har hällt ut en för gammal yoghurtförpackning i slasken. Och det är denna rörelse av underarmen som nu har börjat samverka med Herr Larssons vänsterhand.

Man måste prata med varandra

Nu är det inte så att Vera Nilssons underarm helt har tagit kontrollen över Herr Larssons vänsterhand. Det är vissa förutsättningar som måste vara uppfyllda för att de två kroppsdelarnas rörelser skall synkroniseras.

Först och främst, så måste R.C-syskonen kommunicera med varandra. Det är inte på det viset att de jämt och ständigt sitter och pratar med varandra. Det är snarare så att de liksom ringer till varandra lite då och då. Men precis som för oss människor, så ser det olika ut för olika individer.

Vissa ringer till varandra flera gånger om dagen, medan andra inte hör av sig på flera veckor. Och somliga har helt tappat kontakten med varandra.

Och vara på samma våglängd

Ett annat villkor som måste vara uppfyllt är att kroppsdelarnas rörelser någorlunda måste vara i samklang med varandra. Om t.ex Vera Nilssons underarm hade skurat golv och Gösta Larssons vänsterhand hade kliat näsan, så hade dessa rörelser fått svårt att hamna på samma våglängd och då hade Herr Larsson ostört kunnat stilla sin klåda.

Om Vera däremot hade haft haft behov av att klia sig i örat, så hade Gösta förmodligen fått erfara att hans kliande tagit en oönskad vändning.

Mycket väsen för ingenting

På grund av dessa två villkor, så kommer verkningarna av R.C:s framfart att vara tämligen begränsade. Man räknar med att merparten av befolkningen mer eller mindre är drabbad, men att de flesta aldrig kommer att bli medvetna om det.

Det kommer därför att vara svårt att ta fram någon behandling mot dessa ofrivilliga rörelser, eftersom det knappt är någon som söker vård för dem när de bara inträffar sporadiskt.

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

Är du korkad? Då får du passa dig. Ju lägre IQ, desto högre feber.

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.