För elever med särskilda behov kan det vara svårt med att hantera störande ljud och annat som tränger sig in på bara skinnet.

Det är simträning och alla elever tränar bröstsim. Sinus stör sig på allt oljud som ekar fram och tillbaka genom hela hallen. Han stör sig också på att det skvätter på honom en del när de andra eleverna simmar förbi och av allt vågskvalp.

Läraren som har god insikt i Sinus behov inser att det i detta läge är av största vikt att vara proaktiv och på så sätt förebygga en risksituation. Hon beslutar sig för att anpassa pedagogiken.

Ensam i bassängen

Sinus befinner sig nu helt ensam i bassängen. De andra eleverna är uppe på land och övar torrsim. De ligger på mage på varsin stol och försöker göra rörelserna så autentiskt som möjligt. Sinus försöker öva så gott det går, men det är fortfarande svårt eftersom han störs av att eleverna fortfarande är kvar i samma lokal.

Det blir fortfarande lika mycket oljud och Sinus kan inte koncentrera sig. Läraren beslutar att de andra eleverna får ha teoretisk simning i klassrummet resten av passet så att Sinus får träna ifred.

Ensam i hela hallen

Nu är Sinus helt själv i hela simhallen. Nu kan ingenting störa hans träning. Men nu har han blivit så trött av allt oväsen tidigare att han måste gå till sjuksyster och vila.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Utvecklingen av vårt förhållande till tiden har nu nått en sådan nivå, att flera aktörer inom en snar framtid kommer att erbjuda tidsresor.

TV-kanalen

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år? 

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.