För elever med särskilda behov kan det vara svårt med att hantera störande ljud och annat som tränger sig in på bara skinnet.

Det är simträning och alla elever tränar bröstsim. Sinus stör sig på allt oljud som ekar fram och tillbaka genom hela hallen. Han stör sig också på att det skvätter på honom en del när de andra eleverna simmar förbi och av allt vågskvalp.

Läraren som har god insikt i Sinus behov inser att det i detta läge är av största vikt att vara proaktiv och på så sätt förebygga en risksituation. Hon beslutar sig för att anpassa pedagogiken.

Ensam i bassängen

Sinus befinner sig nu helt ensam i bassängen. De andra eleverna är uppe på land och övar torrsim. De ligger på mage på varsin stol och försöker göra rörelserna så autentiskt som möjligt. Sinus försöker öva så gott det går, men det är fortfarande svårt eftersom han störs av att eleverna fortfarande är kvar i samma lokal.

Det blir fortfarande lika mycket oljud och Sinus kan inte koncentrera sig. Läraren beslutar att de andra eleverna får ha teoretisk simning i klassrummet resten av passet så att Sinus får träna ifred.

Ensam i hela hallen

Nu är Sinus helt själv i hela simhallen. Nu kan ingenting störa hans träning. Men nu har han blivit så trött av allt oväsen tidigare att han måste gå till sjuksyster och vila.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

Miljöförstöringen är ett ständigt hot mot vår natur. Nu är det bottnarnas tur att försvinna.

TV-kanalen

Extreme survival

Lödag 20:00-20:50 En grupp karismatiska individer skickas ut i Sahara-öken en vecka, utan vare sig mat eller dryck. Nu gäller det att samarbeta för att överleva.

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!