För elever med särskilda behov kan det vara svårt med att hantera störande ljud och annat som tränger sig in på bara skinnet.

Det är simträning och alla elever tränar bröstsim. Sinus stör sig på allt oljud som ekar fram och tillbaka genom hela hallen. Han stör sig också på att det skvätter på honom en del när de andra eleverna simmar förbi och av allt vågskvalp.

Läraren som har god insikt i Sinus behov inser att det i detta läge är av största vikt att vara proaktiv och på så sätt förebygga en risksituation. Hon beslutar sig för att anpassa pedagogiken.

Ensam i bassängen

Sinus befinner sig nu helt ensam i bassängen. De andra eleverna är uppe på land och övar torrsim. De ligger på mage på varsin stol och försöker göra rörelserna så autentiskt som möjligt. Sinus försöker öva så gott det går, men det är fortfarande svårt eftersom han störs av att eleverna fortfarande är kvar i samma lokal.

Det blir fortfarande lika mycket oljud och Sinus kan inte koncentrera sig. Läraren beslutar att de andra eleverna får ha teoretisk simning i klassrummet resten av passet så att Sinus får träna ifred.

Ensam i hela hallen

Nu är Sinus helt själv i hela simhallen. Nu kan ingenting störa hans träning. Men nu har han blivit så trött av allt oväsen tidigare att han måste gå till sjuksyster och vila.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

Många slår huvudet i dörrposterna i våra gamla hus, eftersom de är så låga. Nu kräver huvudskyddsombudet hjälm för alla över 170 centimeter.

TV-kanalen

Gräsmattornas historia

Måndag 18:00-18:45 I del fem får vi reda på att stråna får olika längd beroende på hur mycket man klipper ned dem.

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.