För elever med särskilda behov kan det vara svårt med att hantera störande ljud och annat som tränger sig in på bara skinnet.

Det är simträning och alla elever tränar bröstsim. Sinus stör sig på allt oljud som ekar fram och tillbaka genom hela hallen. Han stör sig också på att det skvätter på honom en del när de andra eleverna simmar förbi och av allt vågskvalp.

Läraren som har god insikt i Sinus behov inser att det i detta läge är av största vikt att vara proaktiv och på så sätt förebygga en risksituation. Hon beslutar sig för att anpassa pedagogiken.

Ensam i bassängen

Sinus befinner sig nu helt ensam i bassängen. De andra eleverna är uppe på land och övar torrsim. De ligger på mage på varsin stol och försöker göra rörelserna så autentiskt som möjligt. Sinus försöker öva så gott det går, men det är fortfarande svårt eftersom han störs av att eleverna fortfarande är kvar i samma lokal.

Det blir fortfarande lika mycket oljud och Sinus kan inte koncentrera sig. Läraren beslutar att de andra eleverna får ha teoretisk simning i klassrummet resten av passet så att Sinus får träna ifred.

Ensam i hela hallen

Nu är Sinus helt själv i hela simhallen. Nu kan ingenting störa hans träning. Men nu har han blivit så trött av allt oväsen tidigare att han måste gå till sjuksyster och vila.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

matpriser_upp.jpg

Slumpad nyhet

En släktträdsforskare har lyckats visa att alla kriminella är släkt med den bibliske Kain. Nu kan straffet för detta släktskap komma att bestämmas av hur mycket av Kains gener som du går omkring med.

TV-kanalen

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år?