Matematikmyndigheten har beslutat att plocka bort siffran 7 ur talsystemet med omedelbar verkan.

Myndigheten vill inte kommentera vad som föreligger den drastiska åtgärden, men man antyder att det handlar om vissa oegentligheter som siffran skulle ha varit inblandad i, bland annat otillbörliga räkneoperationer.

Detta är inte första gången som den mytomspunna siffran är i blåsväder. Eftersom den är ett primtal, så är den ofta problematisk att hantera och det är många som länge varit kritiska till dess existens.

Nu väntar ett gediget arbete för myndigheten att säkerställa att siffran raderas på alla förekommande ställen. Skolböcker måste skrivas om och alla datorprogram kommer vara tvungna att uppdateras.

Myndigheten föreslår att man själv hjälper till så gott det går, genom att göra vad man kan på egen hand. Det är till exempel många hushåll som har den populära kokboken "Sju sorters kakor". Här kan man direkt stryka en kaka, så att det endast är sex kakor.

– Jag är övertygad om att folk klarar sig med en kaka mindre på kakfatet, säger Zlatan Ibrahimovic som är talansvarig på matematikmyndigheten.

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Om man klonar sig, så skulle man kunna begå ett brott och ändå ha ett vattentätt alibi. Det trodde i alla fall den kvinna som efter nära två decennier slutligen kunde gripas.

TV-kanalen

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.