Så du har äntligen beslutat dig för att ta steget fullt ut och stjäla en bil? Frågan är bara hur man gör. För den oerfarne är det lättare sagt en gjort. Även om man lyckas ta sig in i bilen, så möts man av nästa bromskloss. Hur tjuvkopplar man bilen egentligen? I denna kurs får du reda på hur man gör. 

De flesta moderna bilar från 2006 och framåt har inbyggd elektronik som gör att de kan kontrolleras på olika sätt via fjärrstyrda koder. Syftet är att bilverkstaden lätt skall kunna utföra olika former av service och reparationer på bilen oberoende av om ägaren har nyckeln med sig eller ej. Det är dessutom opraktiskt att behöva lämna ifrån sig bilnyckeln eftersom man ofta har andra nycklar tillsammans med den, t.ex jobbnyckeln.

Inga mer krossade rutor för att ta sig in i bilen

Det finurliga med fjärrelektroniken är att den går att styra med en vanlig fjärrkontroll, t.ex TV-kontrollen. Eftersom olika fabrikat har olika koder på de olika knapparna, så får man prova sig fram vad som går till vad. Börja med dörrlåset. Prova några olika knappar. Till dörrlåset är det vanligt att någon av knapparna 1-9 fungerar. Det kan t.ex vara att 1:an går till höger framdörr, tvåan till vänster framdörr o.s.v.

När du lyckats prova dig fram till rätt knapp är det dags att manövrera förarsätet. Att stjäla en bil är ju ganska stressande och därför är det viktigt att man har en bekväm körställning. Till förarsätet är det vanligt att programväljarknapparna går att använda. Prova t.ex med att fälla fram sätet genom att använda upp-pilen och fälla bak sätet med ned-pilen. Känn efter noga så att du verkligen sitter bra, så att det inte bara känns så.

Klart för avfärd

Nu är det äntligen dags att starta bilen. Du har säkert redan gissat det. On/off-knappen naturligtvis! Se dock till att inte falla för frestelsen att börja gasa med gaspedalen. Polisen har en stor databas med samtliga svenskars skoavtryck och det är också den största anledningen till att biltjuvar åker fast idag. Istället skall vi använda oss av volume-kontrollen. Gasa genom att höja volumen på kontrollen och bromsa genom att sänka volumen.

Det enda du behöver för att stjäla den moderna bilen

Glöm inte bort att växla när du kör. Här är det knapparna 1-9 som gäller. Nu undrar du säkert två saker. Hur kan det vara samma knappar som till dörrlåset och hur många bilar är det som har nio växlar? På första frågan är svaret helt enkelt att det är samma knappar, men att de fyller en annan funktion när bilen är igång. Du behöver ju knappast manövrera dörrlåset medan du kör, eller hur?

Lägg i en högre växel

På andra frågan är svaret lite mer överraskande: alla bilar har nio växlar, men det är i regel bara de fem-sex första som används. Skulle bilarna använda högre växlar, så skulle de ju gå alldeles för fort. Man får ju nämligen bara köra högst 90 kilometer i timmen och då är det ju meningslöst att bilarna egentligen kan gå fortare. Men med fjärrkontrollen till TV:n har du nu chansen att prova på hur det är att åka i 95 kilometer i timman. Växla till exempel upp till sjuan. Vill du dra på ordentligt – lägg i nian!

Se bara till att hålla hastighetsbegränsningen, annars kommer polisen och tar dig. Och det vill du ju inte när du kör omkring i en stulen bil.

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Merparten av den musik som görs, görs för människor i åldern 15-25 år. Varför är det så? Slutar man att lyssna på musik när man blivit 30 plus eller är det kanske så att det inte finns något intressant kvar att upptäcka?

TV-kanalen

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

Extreme survival

Lödag 20:00-20:50 En grupp karismatiska individer skickas ut i Sahara-öken en vecka, utan vare sig mat eller dryck. Nu gäller det att samarbeta för att överleva.

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.