Rolling Stones
Miljöpartiet har idag kommit överens med PRO (Pensionärernas Riksorganisation) om att sätta stopp för gamla rockstjärnor som gör comeback. Syftet är att värna om miljön och pensionärernas integritet.

Gustav Fridolin, ett av språkrören för Miljöpartiet menar att musiken spelar en otroligt viktig roll för miljön och att många djurarter i naturen påverkas starkt av den musik som spelas. Eftersom många arter har mycket bättre hörsel än människan, så kan musiken från en rockkonsert uppfattas på flera mils avstånd.

Rosten tar över handen

Normalt sätt så tycker många av djuren i skog och natur att musiken som spelas är väldigt bra, men när artisterna blir lite till åren, så sjunker både kvalitén och förmågan som en pannkaka i fritt fall.

Fridolin pekar också på det faktum att man faktiskt blir ringrostig när man hållt upp länge och sedan försöker köra på precis som förut som om ingenting har hänt. Han får stöd av musikdoktorn Elsa Beskow, som förklarar hur kroppen fungerar.

– Människor får i sig mycket järn från kosten, men när man tar en paus så börjar det att rosta.

Beskow säger att det är naturligt att fingrarna inte kan vara lika flinka på gitarren när rosten börjar ta över handen.

– Då är det inte konstigt att det börjar gnissla mer än man tänkt sig.

Först börjar de yla

Miljöpartiets andra språkrör, Åsa Romson, menar att det är detta gnisslande som är allra mest störande för djuren i naturen. Hon får medhåll av PRO:s ordförande Selma Lagerlöf, som själv har ett par portugisiska vattenhundar som kommer igång och ylar riktigt ordentligt vid vissa tillfällen.

– Deras ylande sammanfaller alltid med att Rolling Stones spelar på Ullevi.

Detta styrks av både Åsa Romson och Gustaf Fridolin som vid minst tre av dessa tillfällen varit hembjuda till Lagerlöf och kunnat bevittna ylandet. Och det är utifrån dessa incidenter som man nu har gått vidare för att sätta stopp för framförallt gamla rockstjärnor som gör comeback.

– Vi måste värna om pensionärernas integritet, säger Åsa Romson.

Hon ser att de äldre får dåligt rykte när de gamla gubbarna, om och om igen, ställer sig på scen och bara mal på, trots att de redan lagt av för länge sedan. Hon är dock tveksam till om det går att få stopp på Rolling Stones eftersom de i princip aldrig har lagt av.

– Möjligtvis skulle vi kunna hävda att de lagt av mellan spelningarna, säger Fridolin.

Sen blir de döva

Musikdoktorn Elsa Beskow lyfter fram det pinsamma i att gamla gubbar försöker leka rock'n roll-stjärnor som om de var 20 år gamla. Hon menar att de med åren får så dålig hörsel att de t.o.m måste ha medhörning på medhörningen.

Konsekvensen blir att ljudet måste upp på en sådan volym att musiken från en rockkonsert gör djuren döva direkt inom en radie på 3 kilometer. Beskow har tagit fram följande tabell:

Inom 3 km: Alla djur blir döva direkt
Inom 6 km: Alla djur blir hörselskadade direkt
Inom 9 km: Alla djur börjar yla direkt
Inom 12 km: Björnar och Igelkottar går i ide mitt i sommaren.
Inom 15 km: De nattaktiva djuren som sover på dagen börjar vända på dygnet.
Inom 20 km: Många fågelarter börjar sjunga falskt.
Inom 30 km: Djur med koncentrationskrävande uppgifter blir störda.

Obligatoriskt med hörlurar

Miljöpartiet och PRO kräver därför att samtliga konserter med gamla gubbar som försöker leka rock'n roll-stjärnor som om de vore 20 år gamla, skall genomföras med hörlurar. När man går in på arenan så får man ett par hörlurar i entrén, ungefär som när man får 3D-glasögon på bio.

Respelion har försökt intervjua Mick Jagger i Rolling Stones om detta, men det verkar som om han inte riktigt fattar vad vi menar.

Mick Jagger, vad tycker du om att alla must have hörlurar på era konserter?

– What about the burning converter..?

No, no, alla must have hörlurar...

– My concern about Laura..?

Alla djur in the natur blir döva.

– You love me although you're a little bit mature? That's alright, mama.

Elsa Beskow menar att Jaggers svar tydligt visar att han genom åren har dragit på sig omfattande hörselskador och genast måste läggas in på klinik.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

matpriser_upp.jpg

Slumpad nyhet

Har e-boksrevolutionen gjort att din bokhylla lyser tom? Nu finns den perfekta lösningen just för dig!

TV-kanalen

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.