Carola och Loreen
Efter att ha nått endast en 14:e-plats i årets upplaga av Eurovision, så kommer Sverige i fortsättningen att alltid ställa upp med de bidrag som hittils har vunnit enligt ett rullande schema.

Bidragen är:

  • Abba: "Waterloo" (1974)
  • Herreys: "Diggi-loo diggi-ley" (1984)
  • Carola: "Fångad av en stormvind" (1991)
  • Charlotte Nilsson: "Take me to your heaven" (1999)
  • Loreen: "Euphoria" (2012)

Eftersom Charlotte Nilsson numera heter Charlotte Perrelli, så är inte hon längre aktuell. Herreys dog ut redan på 80-talet, så deras bidrag är heller inte aktuellt. Abba har hela tiden – trots återkommande påstötningar genom åren – bedyrat att deras saga är och förblir all, så de kommer aldrig att vara akutella. Återstår Carola och Loreen.

Carola vs Loreen

Nu är det ju dock så att det är en stor skillnad i hur dessa två bidrag presterade. Carola vann på marginalen, medan Loreen tog hem segern med den näst högsta poängen i tävlingens historia.

Här måste man fråga sig om det då är rimligt att Carola får representera Sverige igen när det var på håret att hon över huvud taget klarade sig. Hon ställde dessutom upp redan 1983 och kom då bara 3:a, så ur det perspektivet förefaller ju Loreen vara ett mycket starkare kort. Hon tog ju hem segern redan första gången hon tävlade för Sverige.

Toner i lotto-dragning

Det bör således vara mest rationellt att Loreen får representera Sverige i fortsättningen med låten "Euphoria". För att kringgå regeln som säger att det bara får vara nya bidrag som ställer upp i tävlingen, så kommer några toner att ändras slumpvist, på några slumpvist utvalda ställen i stycket.

Detta kommer att ske i en direktsänd "lotto"-dragning, där t.ex tio nya toner presenteras. Dragningsevenemanget avslutas med att den "nya" låten spelas upp. Motsvarande kommer att göras med texten i en separat dragning.

Datoranimerad artist

Nu har det tyvärr kommit fram röster som hävdar att Loreen faktiskt ställde upp i den svenska uttagningen redan 2011, men inte lyckades ta sig vidare. I så fall är det knappast acceptabelt att hon får representera Sverige i fortsättningen.

Det kommer således inte bli någon artist som framför bidraget, utan istället kommer en datoranimerad figur att framföra numret på scen. Den tekniken är väl utvecklad och används redan i de flesta filmer nu för tiden.

Framgångsrika toner

När det gäller själva musiken så kommer den att tas fram automatiskt utifrån de toner som haft mest framgång de senaste trettio åren. Man tar då den första tonen i varje vinnarlåt och ser vilken ton som varit med flest gånger. Det blir första tonen i låten.

Sen tar man den andra tonen och fortsätter på samma sätt tills man fått ihop 3 minuter. Sen är det bara att gå fram och ta emot pokalen!

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Flera popstjärnor har nu fler som följer dem på Twitter än påven. Detta gör att Vatikanens överhuvud nu tvingas in i musikbranschen.

TV-kanalen

Gräsmattornas historia

Måndag 18:00-18:45 I del fem får vi reda på att stråna får olika längd beroende på hur mycket man klipper ned dem.

Extreme survival

Lödag 20:00-20:50 En grupp karismatiska individer skickas ut i Sahara-öken en vecka, utan vare sig mat eller dryck. Nu gäller det att samarbeta för att överleva.

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.