Svenska akademien har beslutat att den officiella stavningen på ordet "snö" skall ändras. I fortsättningen skall den vita markbeklädnaden stavas "nos".

Förändringen är ett led i strävan att göra svenskan mer internationellt gångbar. Det handlar om att försöka få bort prickarna över å, ä, ö och i.

Egentligen skulle "snö" enligt den principen stavas "sno" men eftersom det vita marktäcket då får en negativ stöldklang, så väljer man att kasta om bokstäverna.

– Har man hund så är man förmodligen redan bekant med ordet "nos", säger akademiens ständige sekreterare August Strindberg.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Har du någon gång använt dig av datorns inbyggda ångra-funktion, CTRL+Z? Den är mycket behändig och finns som standard i nästan alla program. Nu kommer den även till livet.

TV-kanalen

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Extreme survival

Lödag 20:00-20:50 En grupp karismatiska individer skickas ut i Sahara-öken en vecka, utan vare sig mat eller dryck. Nu gäller det att samarbeta för att överleva.

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.