Ett nytt knep från bensinbolagen börjar nu sprida sig. Det handlar om att man tillämpar samma taktik som mobiloperatörerna har tillämpat under lång tid. Nämligen att man erbjuder mobilen för 1 krona mot att man tecknar ett abonnemang på 24 månader.

När det gäller bensinbolagen, så handlar det istället om att man erbjuder bilar för 1 krona styck. Motkravet är att man under 24 år binder upp sig att tanka på Statoil. OKQ8 har i stort sett samma erbjudande.

Man betalar då dubbelt så mycket för bilen, men binder i gengäld bara upp sig under hälften av tiden.

Konsumentverket går nu ut och varnar folk från att hoppa på den här typen av erbjudanden och menar att det kan bli dyrt i längden.

– Har du bundit upp dig till Statoil, men måste tanka på OKQ8, så tvingas du betala dubbelt, säger Anna Moral på Konsumentverket.

– Man slipper ju inte ifrån att betala sitt mobilabonnemang bara för att man får för sig att ringa med en annan operatör.

Många kunder är dock nöjda med de nya uppläggen.

– Äntligen slipper jag vänta på bussen säger Saga Stock som just köpt en ny Audi för endast 1 krona.

Saga skulle aldrig haft råd att köpa en Audi utan detta nya upplägg från Statoil. Hon övervägde OKQ8 men tycker det känns horribelt att man där får betala dubbelt så mycket för exakt samma bil.

Anna Moral på Konsumentverket anser att bensinbolagen vilseleder konsumenterna.

– Konsumenterna tror att de får en bil billigt, när det i själva verket är bensin de köper.

Saga Stock är medveten om bensinbolagens taktik men tycker likväl inte att hon köper något annat än en bil.

– Själva bilen kostar 1 krona hur man än vrider och vänder. Dessutom tankar jag alltid för 100 kronor och då spelar det ingen roll om det är på OKQ8 eller Statoil.

Avslutar Saga Stock och kör iväg i sin nya Audi. Övriga bolag väntas följa efter.

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Om man klonar sig, så skulle man kunna begå ett brott och ändå ha ett vattentätt alibi. Det trodde i alla fall den kvinna som efter nära två decennier slutligen kunde gripas.

TV-kanalen

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!

Gräsmattornas historia

Måndag 18:00-18:45 I del fem får vi reda på att stråna får olika längd beroende på hur mycket man klipper ned dem.

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år?