Tycker du att det irländska flygbolaget har gått över gränsen när det gäller att mjölka passagerarna på pengar? Du kan vara lugn – det finns en hel del kvar att göra för att krympa kostnaderna in absurdum.

Nu tar Ryan Air till mer extrema metoder för att spara pengar. Fortsättningsvis kommer det att säljas tio procent mer biljetter än det finns säten.

Inga sittplatser

Väl ombord blir det först till kvarn som gäller. De som inte får plats på de vanliga platserna får sitta i gången, på toa, utanför cockpit o.d.

I förlängningen kommer sittplatserna helt tas bort. Istället får alla stå upp, vilket beräknas generera upp till 150 procent fler passagerare per flygning.

Ryan Air kommer också införa att man basplaceras i lastutrymmet. Vill man resa i det traditionella kabinutrymmet, så får man betala ett extra tillägg.

Betala extra för kläder

Vidare får man bara ha underkläder, tröja, byxor, strumpor och skor på sig när man flyger. Alla klädesplagg därutöver kommer att generera en extra avgift.

Funderingar finns dock redan nu om att utgångsläget skall vara att man är naken och sedan betalar per gram kläder man har på sig. Man får då gå in i ett omklädningsrum och ta av sig alla kläder, så att de kan vägas innan man checkar in.

För att stimulera resenärerna till att ha på sig mycket kläder, så kommer kabintemperaturen hållas ganska låg, kanske en fem-sex grader eller så. På det sättet sparar man energi dessutom, vilket kapar kostnaderna ytterligare.

Flygande av- och påstigning

Man kommer också att dra in på antalet landningar. Det betyder att man kanske kör en tre-fyra destinationer i ett sträck, där passagerarna får hoppa av i luften. Naturligtvis får man då betala extra för fallskärm.

För påstigning kommer samma modell som för skidliftar att användas — när planet passerar, så fångas man upp av ett nät som sedan halas in.

Det kommer också vara möjligt att köpa till ett säkerhetspaket för den som vill känna sig extra trygg. Då garanterar Ryan Air att man tar sig helskinnad ner på marken. Den mer äventyrligt lagde får leva på hoppet.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

En dvärg eller åtminstone mycket kortvuxen människa går omkring och avslöjar för alla barnen att de skall få en riktig älg i julklapp.

TV-kanalen

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.