Tycker du att det irländska flygbolaget har gått över gränsen när det gäller att mjölka passagerarna på pengar? Du kan vara lugn – det finns en hel del kvar att göra för att krympa kostnaderna in absurdum.

Nu tar Ryan Air till mer extrema metoder för att spara pengar. Fortsättningsvis kommer det att säljas tio procent mer biljetter än det finns säten.

Inga sittplatser

Väl ombord blir det först till kvarn som gäller. De som inte får plats på de vanliga platserna får sitta i gången, på toa, utanför cockpit o.d.

I förlängningen kommer sittplatserna helt tas bort. Istället får alla stå upp, vilket beräknas generera upp till 150 procent fler passagerare per flygning.

Ryan Air kommer också införa att man basplaceras i lastutrymmet. Vill man resa i det traditionella kabinutrymmet, så får man betala ett extra tillägg.

Betala extra för kläder

Vidare får man bara ha underkläder, tröja, byxor, strumpor och skor på sig när man flyger. Alla klädesplagg därutöver kommer att generera en extra avgift.

Funderingar finns dock redan nu om att utgångsläget skall vara att man är naken och sedan betalar per gram kläder man har på sig. Man får då gå in i ett omklädningsrum och ta av sig alla kläder, så att de kan vägas innan man checkar in.

För att stimulera resenärerna till att ha på sig mycket kläder, så kommer kabintemperaturen hållas ganska låg, kanske en fem-sex grader eller så. På det sättet sparar man energi dessutom, vilket kapar kostnaderna ytterligare.

Flygande av- och påstigning

Man kommer också att dra in på antalet landningar. Det betyder att man kanske kör en tre-fyra destinationer i ett sträck, där passagerarna får hoppa av i luften. Naturligtvis får man då betala extra för fallskärm.

För påstigning kommer samma modell som för skidliftar att användas — när planet passerar, så fångas man upp av ett nät som sedan halas in.

Det kommer också vara möjligt att köpa till ett säkerhetspaket för den som vill känna sig extra trygg. Då garanterar Ryan Air att man tar sig helskinnad ner på marken. Den mer äventyrligt lagde får leva på hoppet.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Om du varit på en audition någon gång, så vet du att det är ett av de mest skoningslösa sammanhang man som människa kan utsätta sig för. Blir man uttagen, så ler lyckan emot en. Blir man dissad, så får man gå hem med svansen mellan benen.

TV-kanalen

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!