Tycker du att det irländska flygbolaget har gått över gränsen när det gäller att mjölka passagerarna på pengar? Du kan vara lugn – det finns en hel del kvar att göra för att krympa kostnaderna in absurdum.

Nu tar Ryan Air till mer extrema metoder för att spara pengar. Fortsättningsvis kommer det att säljas tio procent mer biljetter än det finns säten.

Inga sittplatser

Väl ombord blir det först till kvarn som gäller. De som inte får plats på de vanliga platserna får sitta i gången, på toa, utanför cockpit o.d.

I förlängningen kommer sittplatserna helt tas bort. Istället får alla stå upp, vilket beräknas generera upp till 150 procent fler passagerare per flygning.

Ryan Air kommer också införa att man basplaceras i lastutrymmet. Vill man resa i det traditionella kabinutrymmet, så får man betala ett extra tillägg.

Betala extra för kläder

Vidare får man bara ha underkläder, tröja, byxor, strumpor och skor på sig när man flyger. Alla klädesplagg därutöver kommer att generera en extra avgift.

Funderingar finns dock redan nu om att utgångsläget skall vara att man är naken och sedan betalar per gram kläder man har på sig. Man får då gå in i ett omklädningsrum och ta av sig alla kläder, så att de kan vägas innan man checkar in.

För att stimulera resenärerna till att ha på sig mycket kläder, så kommer kabintemperaturen hållas ganska låg, kanske en fem-sex grader eller så. På det sättet sparar man energi dessutom, vilket kapar kostnaderna ytterligare.

Flygande av- och påstigning

Man kommer också att dra in på antalet landningar. Det betyder att man kanske kör en tre-fyra destinationer i ett sträck, där passagerarna får hoppa av i luften. Naturligtvis får man då betala extra för fallskärm.

För påstigning kommer samma modell som för skidliftar att användas — när planet passerar, så fångas man upp av ett nät som sedan halas in.

Det kommer också vara möjligt att köpa till ett säkerhetspaket för den som vill känna sig extra trygg. Då garanterar Ryan Air att man tar sig helskinnad ner på marken. Den mer äventyrligt lagde får leva på hoppet.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

matpriser_upp.jpg

Slumpad nyhet

På många företag och organisationer som har flera personer anställda, så är det vanligt att det i praktiken bara finns en enda anställd som tvingas göra hela jobbet. Anledningen är att alla andra utför sidouppgifter som egentligen inte har med saken att göra.

TV-kanalen

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.