Mumie i kista
I fredags kunde vi bland annat hos Aftonbladet läsa att Alexander Kettler, 10, hade hittat en mumie på farmors vind. Enligt Alexanders far så skall det röra sig om en äkta mumie. Hans far besökte tydligen Nordafrika under 1950-talet och då pågick det fortfarande handel med äkta mumier.

LÄS ÄVEN: Hittade mumie hos farmor

Nu kommer uppgifter om att mumien har rest sig upp och bett om vatten. Det var under lördagen vid 13-tiden mitt på dagen. Solen stod mitt på en molnfri himmel och levererade en temperatur på 31,4 grader.

Hörde knackningar

Men om det var stekhett utomhus, så är det nog inget mot vad det måste ha varit uppe på farmors vind. Ett hett tips är att temperaturen kan ha varit 50-60 grader. Att vistas där en längre tid måste vara som att bli instängd i en bastu.

När farmor vid ett tillfälle var inne i köket för att hämta glass till Alexander, så hörde hon att det knackade i taket. Hon tog inte så stor notis om det, utan fortsatte med sitt bestyr. Men knackningarna skulle fortsätta.

Nästa gång hon gick in i köket hörde hon fler knackningar i taket och nu var det kraftigare än förut. Hon tänkte att det nog måste vara råttor eller något liknande och försökte ignorera det så gott det gick.

Begav sig upp på vinden

Men eftersom knackningarna bara fortsatte så kände hon till slut att hon var tvungen att gå upp på vinden och ta reda på vad var som knackade så intensivt. För säkerhets skull tog hon med sig en brödkavel.

Normalt sett så var det hennes man som fick utföra den här typen av uppdrag, men sedan hans frånfälle så hade hon varit tvungen att genomföra den här typen av operationer för egen hand.

När farmor kommit upp på vinden, så dröjde hon sig kvar vid vindsluckan. Den kväljande bastuliknande hettan slog emot henne som en vägg av värme. Med brödkaveln beredd i högerhanden skulle hon inte vara sen att använda den om situationen så krävde.

Hör en röst

Då hör hon en antydan till röst bortifrån det område på vinden som ligger ovanför köket. Hon vet inte riktigt vad hon skall tro, men beger sig dit med brödkaveln i högsta beredskap.

Väl där får hon syn på mumien som nu har rest sig upp och med harklande stämma frågar henne om han skulle kunna få lite vatten.

Reagerar instinktivt

Här ligger det nära till hands att tro att farmor, som alla andra godhjärtade farmödrar, skyndsamt skulle bege sig ner till köket efter vatten och överlämna det till den stackars mumien illa kvickt. Speciellt med tanke på att han med all sin bandagering måste vara nära att dö av värmeslag på den här gudsförgätna platsen.

Men på grund av värmen och hennes stridsberedskap, så tar hennes mer primitiva instinkter över. I ett utslag av rädsla, panik och ren förvåning så ger hon sig på den stackars mumien med brödkaveln.

Hon slår honom i huvudet och magen tills han inte längre ger något ljud ifrån sig och sen fortsätter hon att slå tills det enda som återstår är en samling lindor och damm.

Kommer skaffa ny mumie

Farmor har nu fått lite distans till det inträffade och uppger att hon förmodligen måste ha fått värmeslag – det enda hon hade i huvudet var en gigantisk råtta som tänkte äta upp henne.

Alexander är givetvis besviken över att hans mumie nu bara är en samling lindor och damm, men hans far har lovat att han snarast möjligt skall bege till Nordafrika och se om han inte kan få tag på en ny mumie.

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

En hittills okänd känguruliknande art har nu skådat forskarnas ljus. Men den är inte alls släkt med de studsande varelserna från Australien.

TV-kanalen

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år? 

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.