Landsväg
Häromdagen kunde vi läsa att ett fettberg på 15 ton hade infångats i London. Trots att bevakningen har varit rigorös i väntan på att finna en slutlig förvaring för fettet, så har den jättelika klumpen likväl lyckats rymma.

LÄS ÄVEN: Fettberg stort som buss infångat i London

Den lyckade rymningen genomfördes helt obemärkt och ingen har varken hört eller sett någonting. Det enda spår som finns är en massa kladd som sitter utsmetat lite överallt.

Men fettet är spårlöst borta

Följer man kladdet så kommer man till en medeltrafikerad bilväg och där slutar alla spår. Det förefaller således som att den jättelika klumpen fått lift av ett större fordon, t.ex en lastbil.

Hur ett fettberg stort som en buss helt obehindrat har kunnat ge sig iväg utan att någon har märkt någonting
är en gåta som det finns många teorier om, men få ledtrådar.

Kan ha lagt sövande dimridåer

En av teorierna går ut på att fettet blandat sig i vakternas mat, så att fetthalten fördubblades. Det är ett välkänt faktum att man blir väldigt seg när man ätit en extra fettrik måltid och detta skall sedan ha medfört att vakterna somnade.

En annan teori går ut på att fettet gnuggade sig mot vakternas glasögon så att sikten för dem blev tämligen oklar. Genom den dimridån bör det sedan ha varit en enkel match för den jättelika klumpen att kila vidare.

Fettet kan vara en guldgruva

Det mest troliga scenariet är dock att fettberget haft en medhjälpare av något slag. Antingen en slemmig kumpan eller också en skrupellös främling vars enda syfte är att sko sig på fettet.

Man beräknar att den jättelika klumpen har ett marknadsvärde på 900 000 miljarder (!) euro, så man behöver knappast vara finansminister Anders Borg för att kunna räkna ut att fettet räcker som pålägg till många mackor.

Fettberget kan bli avskräckande

En som är spekulant på fettberget är bantningsprofessor Stefan Rössner. Tanken är att ge överviktiga ett konkret skräckexempel på hur det går om man stoppar i sig obehindrat med fett.

Planen är att patienterna skall leva av och bo i fettberget tills det bokstavligt talat står dem upp i halsen. I fortsättningen kommer de förhoppningsvis enbart leva på tallkottar som är mycket näringsrika.

Fettberget blir dokusåpa

Rössner räknar med att tjäna feta pengar på detta koncept och ett samarbete med TV4 är planerat. Showen kommer att ha sedvanligt dokusåpaformat och tittarna kommer att kunna ringa in och hälsa till vänner och bekanta.

Men som det ser ut nu, så är det alltså ingen som riktigt vet vart den jättelika klumpen har tagit vägen. Fram till dess att den kommer tillrätta, så kommer TV4 istället visa ett program om snabbmat.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

I en annan värld och med andra förutsättningar lever och bor de underjordiska varelserna, som för länge sedan valde att fly ljuset och bosätta sig på andra sidan marken.

TV-kanalen

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.