Det blir allt vanligare att man får uppmärksamhet för något helt annat än det man tänkt sig, när det är något man visar upp för släkt och vänner.

Du har t.ex gjort en massa fina tygarbeten som du stoltserar med inför vänner och bekanta. Och även om de i sig berömmer ditt arbete, så är det dina exklusiva väggbonader som får det mesta av uppmärksamheten.

Dina exklusiva väggbonader som du köpte när du var i Peru för fyra år sedan. Jättefina arbeten av den namnkunnige damastvävaren Janoz de Riviêra från Lima.

Det som är gjort av andras händer är alltid mer värt

Ett arbete som så många gånger förr stjäl showen från det som verkligen förtjänar att synas, nämligen dina egna kreationer, skapade av dina egna händer. Inte något som skapats av någon diffus främlings händer på andra sidan jordklotet.

Denna form av missriktad uppmärksamhet har nu börjat sprida sig alltmer. Många är de som vittnar om denna allt mer tilltagande epidemi.

Kvinnliga popstjärnor som gör oförglömliga evergreens men enbart möts av kommentarer såsom "Vad fin du är i håret". Eller människor med invandrarbakgrund som gör hattrick i EM, men uppmärksammas för "vilken bra svenska du pratar".

I strålkastarnas sken finns alltid en annan agenda

Värst är det för miss universum som blir utsedd till planetens vackraste kvinna, men tvingas uttala sig politiskt om något hon varken har kompetens för eller en aning om. Sen blir hon hånad för att hon trampar i klaveret.

Och mitt i alltihopa står fyra partiledare och grillar korv. En allians som står enad vid brasan och håller elden vid liv när det blåser som hårdast. Sen tvingas de uttala sig politiskt om något de varken har kompetens för eller en aning om.

Det måste bli ett stopp för all denna missriktade uppmärksamhet, som sätter dimridåer på våra syften och låter rekvisitan vara regissör.

Vi måste därför alla uppbåda våra krafter, så att vi tillsammans kan komma tillrätta med denna gemensamma angelägenhet av ett enat fokus på uppmärksamhetens rättmätiga arena.

Vi kan dock inte räkna med kvinnor eftersom de har fullt upp med att göra sig fina i håret, så att de i slutändan kan bli korade till miss universum och få uttala sig politiskt om sådant de varken har kompetens för eller en aning om.

Vilka kan vi egentligen räkna med?

Invandrarna får vi inte störa – de måste få lägga all sin energi på att lära sig tala svenska. De har ju också rätt att uttala sig politiskt om sådant de varken har kompetens för eller en aning om.

Vi kan inte räkna med politikerna, eftersom de måste ha allt fokus på korvgrillning om de skall kunna stå enade. Annars riskerar hela regeringen att falla och i slutändan hela samhället.

Så vad återstår?

Vi kan inte ens räkna med oss själva, eftersom damastvävaren Janoz de Riviêra från Lima kommer att stjäla all uppmärksamhet ifrån oss när allt kommer till kritan.

Det enda vi har att sätta allt vårt hopp till är...

Den svenska sommaren

Den är äkta, finns alltid i vårt medvetande och infriar genomgående våra förväntningar. Tack vare den svenska sommaren har vi alltid något att prata om och utan den skulle vi aldrig få åka på semester till Thailand.

Ett stort tack till den svenska sommaren; du har räddat oss alla. Din närvaro skall för evigt vara vår ledstjärna och vän, en stöttepelare att luta sig mot när snålvindarna blåser som hårdast och damastvävaren Janoz de Riviêra från Lima försöker stjäla all uppmärksamhet.

Då vet vi att du står pall och att du i alla väder ger oss sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav. Ty, trots att du är kort och för det mesta regnar bort, så kommer du för alltid finnas kvar. I alla våra dar.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Två kända profiler rasar nu mot att de svaga i samhället får mycket mer uppmärksamhet än de starka och menar att det slår hårt mot jämlikheten.

TV-kanalen

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.