Har du någon gång kommit på en produkt som skulle vara helt förträfflig, men som av någon anledning aldrig lämnat idéstadiet? För många blir det alltför riskabelt att satsa på någonting som de kanske inte får någon utdelning på i slutändan, men väl en massa skulder.

För att stimulera alla dolda innovationskrafter ute i landet, så bör det införas en produktutvecklingskompensationsgaranti för alla och envar som sitter och klurar ut nya lösningar på saker och ting. I korthet går det ut på att täcka eventuella kostnader som man inte lyckas få täckning för när man försöker sälja produkten.

Vilken grej!

Säg att du får en strålande idé. En dammsamlare som man ställer mitt i ett rum och som genom statisk elektricitet drar till sig allt damm. Det enda man behöver göra är att tömma den en gång i veckan. Mycket praktiskt!

Du bestämmer dig för att utveckla produkten och satsar en hel del pengar ur egen ficka. Framförallt lägger du ned en massa tid på att konstruera dammsamlaren. Först tar du fram en enkel prototyp och experimenterar dig fram och tillbaka tills den fungerar så som det är tänkt. Därefter börjar du tillverka femtio exemplar av dammsamlaren och tar även fram lämpliga förpackningar till produkten.

Får det lov att vara en produkt?

Till slut är du äntligen klar och det har blivit dags att försöka sälja produkten. Du går runt till olika typer av butiker, allt från livsmedelsaffärer till vitvaruhandlare och demonstrerar produkten. Du försöker på allra bästa sätt lyfta fram dess förträfflighet och lyckas så småningom få till ett acceptabelt avtal med en handfull av butiksinnehavarna.

Under två veckors tid stämmer du av dagligen med dina återförsäljare, men trots att det är en alldeles utmärkt produkt, så når den likväl inte ända fram till kunderna. I slutet av tredje veckan konstaterar du att produkten inte går att sälja och du bestämmer dig för att lägga ner din bana som produktutvecklare.

Klart man skall ha betalt för sitt arbete

Det är här produktutvecklingskompensationsgarantin kommer in. Du har nu lagt ned en massa tid och pengar på en produkt som visade sig vara osäljbar. Med hjälp av garantin kompenseras du fullt ut för alla dina utlägg och omkostnader som kan knytas till produkten, vilket även inkluderar utebliven lön.

Kompensationen gör att du inte behöver lägga ner din bana som produktutvecklare, utan kan fortsätta med att utveckla en ny produkt. Eller varför inte försöka utveckla marknadsföringen av den gamla? Den kanske inte är lämpad för traditionella butiker, den kanske istället skall säljas på nätet?

Produktutvecklingskompensationsgarantin skall vara helt kravlös. Det skall inte till en massa byråkratiska prövningar eller krav på marknadsmässighet för att den skall betalas ut. Sådana finansieringsformer finns redan i andra änden av produkutvecklingskedjan, nämligen i form av nyföretagarlån, riskkapital och annan begränsande finansiering.

Låt oss skapa en bättre värld

Traditionell finansiering är förträfflig om man har en idé som man tror på och som man är beredd att riskera sin ekonomi för om det skulle visa sig var en nitlott. Men den är direkt hämmande för kreativiteten, eftersom den säkerställer att de flesta av ens idéer aldrig ens lämnar tankestadiet.

Med produktutvecklingskompensationsgarantin kommer innovationerna flöda, nyföretagandet skjuta i höjden och tillväxten blomstra. Ekonomin kommer att spira och skatteintäkterna föröka sig. Välfärden kommer att klättra upp ett par rejäla pinnhål och alla kommer att få det bättre.

Utanförskapet kommer att minska och med det kriminaliteten. Sverige kommer att bli en nation som hela världens blickar riktas mot och som alla andra tar efter. Vi får en bättre värld med plats för alla, helt utan orättvisor och krig. Äntligen blir det fred på jorden.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

matpriser_upp.jpg

Slumpad nyhet

Trött på ditt huvud? Nu är tiden mogen för att byta till ett nytt. Och det är många som står beredda att pracka på dig just sitt huvud.

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.