Kreativiteten hos det ohederliga etablissemanget når inga gränser. Bedragarna finner hela tiden nya möjligheter att tillskansa sig ekonomiska medel på så icke ärliga vis som möjligt. På bankomatfronten sprider sig nu ett nytt uppfinningsrikt sätt att lura till sig kundernas pengar.

Det senaste är att man klättrar upp på taket till byggnaden där bankomaten finns och firar där ned en jättelång dammsugarslang. När en kund går fram till automaten för att göra ett uttag och pengarna kommer ut ur luckan, så startas dammsugaren och pengarna sugs upp till skurkarna.

Eftersom slangen är målad i bankomatfärger, så märker kunden inte vart pengarna tar vägen. Istället tror hen att de åkt tillbaka in i luckan igen. Många kunder gör då ett nytt försök, men ger upp efter ett par gånger.

Ett annat trick som blivit populärt är att använda sig av radiostyrda fåglar. Fördelen för tjuvarna är att de då aldrig behöver vara i närheten av bankomaten själva. Den radiostyrda fågeln är ingen riktig fågel, men vittnen säger att den ser mycket äkta ut. Man låter den cirkulera strax ovanför bankomaten och när kontanterna kommer ut ur facket så störtdyker den blixtsnabbt och kniper pengarna i ett nafs.

Fågeln finns på fiskeflugor.se, och kostar endast 257 kronor. Den finns i färgerna grön och rosa och smälter väl in i bankomatmiljö. Batterierna tar slut ganska snabbt, så se till att ha ett par extra med i ryggsäcken om det skulle vara mycket folk på stan.

Vi rekommenderar speciellt att man använder en ryggsäck med lönnfack för bästa diskretion. Kom också ihåg att om du tjänar mer än 18 700 kronor på ett år, så måste du skatta för dem.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Din tandborste kan vara rena rama dödsfällan. Kolla om du är drabbad.

TV-kanalen

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Pengar är inte allt

Måndag 05:45-05:50 Nedina skall prova på ett liv utan pengar. Allt hon behöver måste hon skaffa på annat vis. Hon tvingas göra olika tjänster åt folk i utbyte mot mat. Hon provar också på byteshandel med sådant hon hittar i skogen, t.ex gamla kottar.