Det är viktigt att läsa igenom villkoren för sina försäkringar för att veta vad som gäller. Ofta kan kriterierna direkt kräva att vi skall bete oss på ett visst sätt för att vara berättigade till ersättning när olyckan väl är framme.

Vad många inte känner till är att de flesta bolag har ett så kallat aktsamhetskrav gentemot den egna kroppen, vilket innebär att man skall åsamka sig så liten skada som möjligt.

Enligt Lotta Gambling på försäkringsbolagens centralorganisation, så är det till exempel vanligt att personer försöker rädda sig från ett brinnande hus genom att hoppa från ett fönster, men då skall man vara medveten om att man inte kommer att få ut någon ersättning från försäkringsbolaget.

– Att hoppa från fönstret är inte förenligt med att åsamka sig så liten skada som möjligt, säger Lotta Gambling.

Och det ligger mycket i denna hållning. I en rundringning till landets alla sjukhus, så visar det sig att de allra flesta som hoppar ut genom fönstret åsamkar sig ganska stor skada. Speciellt om fönstret sitter högt över marken.

Rekommendationen när det brinner är därför att ta sig ut genom dörren på sedvanligt vis. Blir då man skadad på vägen, så är det förmodligen inte ens eget fel och då gäller försäkringen.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

skldpadda_och_dla.jpg

Slumpad nyhet

Du har säkert hört talas om Ryanair. Det billiga flygbolaget som prackar på folk en massa avgifter, så att de sedan måste gå till media och tala ut. Inte nog med det – det är just det som är syftet.

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.