Stort bygge
Den ständigt aktuella hemmafixartrenden har tvingat många män med tummen mitt i handen till arbetsuppgifter de inte är förmögna att klara av.

De män som inte har tummen mitt i handen, som visserligen skulle klara av det rent praktiskt, har inte kompetens nog att beakta alla fallgropar som riskerar att sätta käppar i hjulen.

Trots dessa allvarliga brister, tvingas hundra tusentals män varje dag, ivrigt påhejade av sina fruar, att utföra dessa jobb som egentligen skulle kräva ett professionellt handlag.

Bakom fasaden

Nu visar sig den verkliga bilden vara en helt annan. Det som kommer fram är en verklighet som kantas av lögn, bedrägeri och en ständig rädsla för att bli upptäckt.

För att leva upp till fruarnas krav på allt som skall åstadkommas med det gemensamma huset, så tvingas männen anlita kostsam hantverkshjälp i smyg. Detta för att det förutsätts att männen av naturen skall vara förmögna att klara av dessa uppgifter för egen hand.

Men i regel så går de bet och det vet de också själva. Männen står fullkomligt handfallna inför de omfattande uppgifter som väntar och i valet mellan att leva upp till hustruarnas krav och att krypa till korset så väljer de helt enkelt att med en självsäker fasad krypa in i sina arbetskläder och börja jobba.

Tvingas jobba extra

Men istället för att åka till närmaste byggvaruhus, så beger de sig till närmaste hantverkare och ber om en offert. Sedan åker de och extraknäcker som telefonförsäljare eller reklamutdelare så att de kan få ihop till de pengar som hantverkaren skall ha för att han utför arbetet.

För denna utgift är ju inget som frun känner till. När de tillsammans räknat på vad det kommer att kosta att bygga ut, så har de ju tillsammans förutsatt att de (maken) skall göra allt arbete själv, just för att projektet över huvud taget skall vara möjligt att genomföra rent ekonomiskt.

För maken kommer detta innebära att han ständigt måste hålla koll på var frun befinner sig, så att han inte blir ertappad med att han jobbar extra i smyg. Han måste dessutom säkerställa att hustrun inte upptäcker att en hantverkare kommer på besök varje dag och utför det jobb som det är meningen att han själv skall göra.

Martin Timell och Arga Snickarens fel

Inte nog med att det skulle få maken att stå med brallorna nere inför en hel omvärld som höjt hans prestation till skyarna, det skulle dessutom riskera att frun kastar ut honom och istället gifter sig med snickarn.

Arga Snickaren

På grund av galjonsfigurer som Martin Timell och Arga Snickaren, så tror alla att det är fritt fram för Kreti och Pleti och ge sig i kast med allt från dränering av grund till renovering av badrum och kök.

Men utan den stab av expertis och resurser som står bakom dessa bondfångare, så kommer gemene att komma till korta och tvingas till lögn, bedrägeri och en ständig rädsla för att förr eller senare bli upptäckt.

skldpadda_och_dla.jpg

Slumpad nyhet

Fyra år har nu gått sedan Ingvar Kamprad tog makten i Sverige år 2014. Vi tittar närmare på vad som hände och hur Sverige ser ut idag.

TV-kanalen

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.