Febertermometer
Många kommuner försöker profilera sig genom att värna om det offentliga rummet. Det är till exempel sällsynt att man numera ohämmat får röka på gator och torg.

Det senaste i raden av trivselorienterade påbud riktar in sig på kroppen. Det har visat sig finnas många människor som tycker att det många gånger blir olidligt varmt när de står i kö.

Gå inte ut med feber

Orsaken till att det blir väldigt varmt är att vissa människor vistas ute bland andra med otillbörligt hög kroppstemperatur. En vanlig orsak till detta är att de har feber helt enkelt.

Flera kommuner har därför infört förbud mot för hög kroppstemperatur. Gränsen kan variera från kommun till kommun, men generellt gäller att man bör hålla sig under 37,5 grader om man vill klara sig undan böter.

Viktigt att notera är att det i regel inte spelar någon roll varför man går omkring med hög kroppstemperatur. Oavsett om det rör sig om feber, att man har motionerat eller helt enkelt har haft för mycket kläder på sig, så blir utgången densamma – böter.

Planera din feber

Tänk därför på att inte stanna till vid tobaksaffären för att köpa cigaretter när du är ute och springer. Det är redan tillräckligt dyrt att röka som det är och skulle polisen se dig stå där i träningskläder, så är risken stor att de kommer med termometern illa kvickt.

Samma sak när du har feber. Med 39,3 grader i kroppen är det helt enkelt inte läge att ställa sig i kön i tobaksaffären för att köpa cigaretter. Det skall du göra INNAN du blir sjuk.

Det är vanlig sund planering som gäller. Går du hemifrån med sju lager kläder i strålande högsommarvärme, så får du helt enkelt räkna med att polisen står där med termometern.

När solen sätter stranden i brand

Vi får också räkna med att de uniformerade batongbärarna kommer att bli en vanlig syn på våra badstränder. Många badgäster glömmer att kyla av sig efter att ha stekt sig ett par timmar i gassade solsken, med följd att de riskerar att sätta eld på grannens badlakan.

När det är mycket folk på stranden under högsäsong, så kan avståndet mellan badgästerna ibland vara så lite som 3 millimeter. Med en kroppstemperatur på över 50 grader så dröjer det inte länge innan elden sprider sig som en löpeld. Inom loppet av några minuter kan hela stranden stå i lågor.

Polisen kommer för detta ändamål att vara beväpnad med vattenpistol för att snabbt kunna ingripa ifall olyckan skulle vara framme.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Trött på ditt huvud? Nu är tiden mogen för att byta till ett nytt. Och det är många som står beredda att pracka på dig just sitt huvud.

TV-kanalen

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...