terroister
Nu införs en separat kö för terrorister vid säkerhetskontrollen på flygplatser. Anledningen är att man vill bespara vanliga flygpassagerare att beblandas med mer illasinnade resenärer.

Alla som någon gång stått i kön till säkerhetskontrollen vet hur jobbigt det är när personalen får för sig att man är terrorist, trots att man bara skall till Phuket för att sola och bada.

Terrorister: välj rätt kö

Med det nya kösystemet kan personalen strunta i de oskyldiga resenärerna och istället koncentrera sig helt på terroristerna.

Systemet kommer till en början att bygga på att terroristerna har vett nog att på frivillig basis ställa sig i rätt kö.

Terrorister kan uppmanas byta kö

Om det inte skulle fungera så är säkerhetskontrollen inte främmande för att "ta till grövre metoder" för att få terroristerna till rätt kö. Det kan då handla om olika former av tvång.

Det kan t.ex handla om att personalen kommer med en direkt uppmaning till terroristen att placera sig i 'sin' kö, men det kan också bli frågan om att rent fysiskt föra över vederbörande till rätt position.

Tråkigt om terroristerna inte respekterar reglerna

Skulle det fortfarande vara problem med det nya kösystemet, så får man titta på andra lösningar.

– Det är ju ingen mening att ha två köer om terroristerna inte respekterar reglerna, säger säkerhetschef Barak Obama på flygplatsen i USA.

Kan tvingas till full sysselsättning

Obama är i så fall inne på att införa enpersonsköer, vilket kommer garantera att terrorister aldrig hamnar i samma kö som vanliga resenärer.

Fördelen med det alternativet är att arbetslösheten i princip kommer att försvinna, när det krävs en säkerhetskontrollant per flygpassagerare.

– Om full sysselsättning är vad som krävs för att bekämpa terrorism, då är det ett pris vi är beredda att betala, säger Barak Obama.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

En dvärg eller åtminstone mycket kortvuxen människa går omkring och avslöjar för alla barnen att de skall få en riktig älg i julklapp.

TV-kanalen

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år? 

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.