Fördelarna med drop-in är många; man slipper sitta i ändlösa telefonköer för att boka tid och man behöver inte ha bokat i förväg om man får för sig att spontant besöka en mottagning.

Herr Olsson skall åka till Turkiet och planerar att vaccinera sig mot gulsot. Han besöker den lokala vaccinationsmottagningen som har drop-in på onsdagskvällen.

Efter att ha cirkulerat runt i en halvtimme lyckas han till slut hitta en ledig plats som en nyvaccinerad bilist just lämnat efter sig. Han träder in i foajen och möts av ett myller av människor som förefaller vara ute i samma ärende.

Kris

Herr Olsson ställer sig i den långa kön och hoppas på att det inte skall ta alltför lång tid. Har han tur hinner han hem till Rapport så han får veta hur läget är i Syrien efter det senaste bombanfallet. Eftersom Turkiet ligger så nära, så tycker han det är viktigt att följa utvecklingen där.

Men efter att ha stått och väntat i kön i en kvart utan att den nämnvärt verkar ha rört sig, så börjar han sikta in sig på Dokument Utifrån som granskar verkningarna av den ekonomiska krisen i Grekland för de som bor i byar med färre än 500 invånare och där minst 20% av befolkningen har någon anknytning till oliver.

Herr Olsson är speciellt förtjust i Amfissa-oliver och han befarar att det ekonomiska läget i Grekland kan komma att påverka tillgången till dem. Han följer därför alla reportage och inslag som relaterar till detta område.

Inte roligt

Det har ju gått ytterligare 20 minuter och det har fortfarande inte hänt speciellt mycket med kön. Herr Olsson tvivlar på att han kommer att hinna hem till programmet om Grekland. Han konstaterar torrt att han förmodligen kommer att få nöja sig med den där tråkiga komediserien som sänds lite senare på femman.

Även om den aldrig får honom att skratta, så har den åtminstone vissa poänger som får en att fundera över och saker och ting. I förra avsnittet ställdes en av frontfigurerna Rodney inför valet att stanna kvar hos sin fru eller att lämna henne och det är ju något som man kan tvingas göra i livet emellanåt.

Och som alltid i livet, så går det inte riktigt som man hade tänkt sig. I Rodneys fall så var det frun som lämnade honom till slut istället och det kan ju inte ha varit roligt. Förstår inte riktigt varför de måste göra komedi av detta viktiga ämne.

Och tiden går

Herr Olsson har nu bara en äldre dam framför sig som står och pratar med receptionisten i luckan och de ser ut att vara klara vilken minut som helst. Fast det har de i och för sig sett ut i flera minuter nu, så man vet ju aldrig. Det är så märkligt att alla måste ställa så mycket frågor hela tiden, det finns ju broschyrer att tillgå.

Och vad är det som tar sådan tid, man skall ju bara få en injektion av en spruta, världens enklaste ingrepp som är över på max 15 sekunder. Och nu har han redan stått här i över en timme. Men nu är tanten visst klar och har börjat ta några stapplande steg från luckan.

Tålamod är en dygd

Herr Olsson väntar tålmodigt på att den äldre kvinnan skall passera förbi. Även om han känner sig stressad så har han respekt för de äldre och brukar alltid visa extra hänsyn till de som måste ta längre tid på sig. Han har minsann själv haft en period i livet då hans förmåga till förflyttning var tämligen decimerad.

Efter att ha blivit påkörd av en cyklist kunde han bara stapplande ta sig fram några centimeter i taget under ett par dagar, så han känner verkligen med den gamla damen. Och egentligen har han ju inte så bråttom. Bara det att han hade förväntat sig att det skulle gå snabbare.

Äntligen framme

När den äldre kvinnan har passerat förbi är receptionsdisken stängd. Herr Olsson knackar försiktigt på de igendragna luckorna och ropar "Hallå". "Vi har stängt nu" hörs en röst svagt från andra sidan disken.

"Eh, jag ska vaccineras?"

"Doktorn har gått ... dagen, du får kom.. tillbak.. nästa ...dag"

"Men jag var här förra onsdagen och jag hann inte fram till luckan då heller!"

"Det fi...s ..ara ... ..ktor h..r f...m t... ..locka.. tj...ett"

"Ursäkta..?"

"Ingen fara, vi har alltid öppet varje onsdag. God Kväll!"

"Hallå..?"

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

Sinus kallade Bonus för "Gottegris" när han petade i näsan.

TV-kanalen

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.