Bild på Björn som levde ett inrutat liv
 När livet går på rutin är var dag den andra lik. Många människor lever ett inrutat liv. Vissa har valt det själva, medan andra inte haft något val.

Möt Björn som generöst delar med sig av hur det har varit för honom. Längre ner finns också mer utförligt material om hur det har varit för Björn.

divider2

På väg till jobbet

Klockan åtta lämnade jag mitt hus, det gör jag alltid vid denna tid. Mitt tåg avgick på utsatt tid. Jag läste morgontidningen på vägen till stan. Jag rynkade på näsan åt ledarsidan. Jag anlände till arbetsplatsen omkring kvart över nio.

Förmiddag och lunch

På mitt skrivbord låg en bunt med brev som jag skulle läsa. Och en hög med papper som skulle skrivas på. Omkring klockan halv tolv gick jag på lunch med kollegorna på det vanliga stället. Undrar om det inte regnade då.

Eftermiddag

Klockan halv tre tände jag min sjunde cigarrett. Jag upplevde nog inte att jag var särskilt låg. Jag fortsatte att ta mig igenom arbetsdagen. Även om jag egentligen inte var direkt medveten om det så förträngde jag säkert en del av mig själv.

På väg hem

Vid femtiden gick jag från jobbet – ända sedan jag slutade skolan så har det sett ut på det viset. Jag tog tåget hem samtidigt som jag läste kvällstidningen. Mitt liv var nog ganska okej på sitt eget lilla inrutade vis.

Middag framför teven

Jag öppnade min ytterdörr omkring klockan åtta. Jag hade stannat till på vägen och köpt med mig kinamat, som jag åt framför teven. Jag missade aldrig ett avsnitt av Dallas.

Dags att sova

Jag gick till sängs framåt kvart över tio – jag behöver mycket sömn, så jag föredrar att vara i sängen vid den tiden. Jag läste en stund, det senaste av Marilyn French eller nåt sånt.

Det är märkligt, men jag kan inte erinra mig att mitt liv skulle ha saknat mening.

divider2

 Mer utförligt material om Björns inrutade tillvaro (YouTube-klipp)

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Nu öppnar polisen upp för en ny typ av brott som länge efterfrågats av kriminella. Med halvbrott finns äntligen en möjlighet att slippa genomföra stölder och annat fullt ut. Man kan nöja sig med halva bytet.

TV-kanalen

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.

Dubbelmördarna

Tisdag 17:30-19:20 Elsa och Stina hämnas på Lisa som har tagit en Barbiedocka utan att fråga först.

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.