Bild på Björn som levde ett inrutat liv
 När livet går på rutin är var dag den andra lik. Många människor lever ett inrutat liv. Vissa har valt det själva, medan andra inte haft något val.

Möt Björn som generöst delar med sig av hur det har varit för honom. Längre ner finns också mer utförligt material om hur det har varit för Björn.

divider2

På väg till jobbet

Klockan åtta lämnade jag mitt hus, det gör jag alltid vid denna tid. Mitt tåg avgick på utsatt tid. Jag läste morgontidningen på vägen till stan. Jag rynkade på näsan åt ledarsidan. Jag anlände till arbetsplatsen omkring kvart över nio.

Förmiddag och lunch

På mitt skrivbord låg en bunt med brev som jag skulle läsa. Och en hög med papper som skulle skrivas på. Omkring klockan halv tolv gick jag på lunch med kollegorna på det vanliga stället. Undrar om det inte regnade då.

Eftermiddag

Klockan halv tre tände jag min sjunde cigarrett. Jag upplevde nog inte att jag var särskilt låg. Jag fortsatte att ta mig igenom arbetsdagen. Även om jag egentligen inte var direkt medveten om det så förträngde jag säkert en del av mig själv.

På väg hem

Vid femtiden gick jag från jobbet – ända sedan jag slutade skolan så har det sett ut på det viset. Jag tog tåget hem samtidigt som jag läste kvällstidningen. Mitt liv var nog ganska okej på sitt eget lilla inrutade vis.

Middag framför teven

Jag öppnade min ytterdörr omkring klockan åtta. Jag hade stannat till på vägen och köpt med mig kinamat, som jag åt framför teven. Jag missade aldrig ett avsnitt av Dallas.

Dags att sova

Jag gick till sängs framåt kvart över tio – jag behöver mycket sömn, så jag föredrar att vara i sängen vid den tiden. Jag läste en stund, det senaste av Marilyn French eller nåt sånt.

Det är märkligt, men jag kan inte erinra mig att mitt liv skulle ha saknat mening.

divider2

 Mer utförligt material om Björns inrutade tillvaro (YouTube-klipp)

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Miljöförstöringen är ett ständigt hot mot vår natur. Nu är det bottnarnas tur att försvinna.

TV-kanalen

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år? 

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...