Att tänka på andra är inte lätt när man har fullt upp att tänka på sig själv.

Det var svenska-prov i klassen och alla eleverna skulle under 45 minuter skriva en uppsats om en kompis som hade gjort något som var bra. När läraren bedömde uppsatserna så visade det sig att Sinus inte alls hade skrivit om en kompis, utan om sig själv.

Läraren konfronterade Sinus med detta och fick då till svar att Sinus inte hade någon kompis som hade gjort något som var bra. Läraren tyckte att detta var mycket allvarligt och bestämde sig därför att ta upp det med klassen.

"Det har i en uppsats kommit fram att det inte finns någon som gjort något som var bra" anförde läraren inför klassen.

"Men jag skrev ju att Nilla var bra när hon hjälpte mig med Spanska-läxan" invände Snorkel.

"Nu är det så att Sinus tycker att det inte finns någon som har gjort något som är bra och då spelar det ju inte så stor roll att Nilla gör bra saker för alla andra" svarade läraren. "Ni får därför i uppgift till nästa gång att göra något som är bra för Sinus".

Att lära sig sin läxa

Vid nästa lektion så frågade läraren Sinus om det var någon som hade gjort något bra för honom. Sinus svarade då att ingen hade gjort något bra för honom. Flera i klassen invände då med att de hade hjälpt honom med läxan, frågat om han ville vara med och spela fotboll samt erbjudit sig att bära hans böcker.

Någon hade till och med gett honom 100 spänn. Men Sinus var likväl inte nöjd och inte läraren heller som menade att man inte kan utgå från vad man själv skulle ha velat ha hjälp med. Istället måste man se det ur Sinus synvinkel. Klassen undrade vilken synvinkel det var och läraren svarade då att det kan bara Sinus veta. 

"Låt nu detta bli en läxa för er att man inte bara kan gå och tänka på sig själv hela tiden" avslutade läraren och blickade med bister uppsyn ut över eleverna som såg förläget ner i sina bänkar.

 

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

skldpadda_och_dla.jpg

Slumpad nyhet

Hittills har man trott att det är syrebristen som är den primära dödsorsaken när man drunknar, men nu visar det sig att det finns andra faktorer som leder till att livet inte längre kan upprätthållas.

TV-kanalen

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år? 

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris