Att tänka på andra är inte lätt när man har fullt upp att tänka på sig själv.

Det var svenska-prov i klassen och alla eleverna skulle under 45 minuter skriva en uppsats om en kompis som hade gjort något som var bra. När läraren bedömde uppsatserna så visade det sig att Sinus inte alls hade skrivit om en kompis, utan om sig själv.

Läraren konfronterade Sinus med detta och fick då till svar att Sinus inte hade någon kompis som hade gjort något som var bra. Läraren tyckte att detta var mycket allvarligt och bestämde sig därför att ta upp det med klassen.

"Det har i en uppsats kommit fram att det inte finns någon som gjort något som var bra" anförde läraren inför klassen.

"Men jag skrev ju att Nilla var bra när hon hjälpte mig med Spanska-läxan" invände Snorkel.

"Nu är det så att Sinus tycker att det inte finns någon som har gjort något som är bra och då spelar det ju inte så stor roll att Nilla gör bra saker för alla andra" svarade läraren. "Ni får därför i uppgift till nästa gång att göra något som är bra för Sinus".

Att lära sig sin läxa

Vid nästa lektion så frågade läraren Sinus om det var någon som hade gjort något bra för honom. Sinus svarade då att ingen hade gjort något bra för honom. Flera i klassen invände då med att de hade hjälpt honom med läxan, frågat om han ville vara med och spela fotboll samt erbjudit sig att bära hans böcker.

Någon hade till och med gett honom 100 spänn. Men Sinus var likväl inte nöjd och inte läraren heller som menade att man inte kan utgå från vad man själv skulle ha velat ha hjälp med. Istället måste man se det ur Sinus synvinkel. Klassen undrade vilken synvinkel det var och läraren svarade då att det kan bara Sinus veta. 

"Låt nu detta bli en läxa för er att man inte bara kan gå och tänka på sig själv hela tiden" avslutade läraren och blickade med bister uppsyn ut över eleverna som såg förläget ner i sina bänkar.

 

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

skldpadda_och_dla.jpg

Slumpad nyhet

En släktträdsforskare har lyckats visa att alla kriminella är släkt med den bibliske Kain. Nu kan straffet för detta släktskap komma att bestämmas av hur mycket av Kains gener som du går omkring med.

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...