Att tänka på andra är inte lätt när man har fullt upp att tänka på sig själv.

Det var svenska-prov i klassen och alla eleverna skulle under 45 minuter skriva en uppsats om en kompis som hade gjort något som var bra. När läraren bedömde uppsatserna så visade det sig att Sinus inte alls hade skrivit om en kompis, utan om sig själv.

Läraren konfronterade Sinus med detta och fick då till svar att Sinus inte hade någon kompis som hade gjort något som var bra. Läraren tyckte att detta var mycket allvarligt och bestämde sig därför att ta upp det med klassen.

"Det har i en uppsats kommit fram att det inte finns någon som gjort något som var bra" anförde läraren inför klassen.

"Men jag skrev ju att Nilla var bra när hon hjälpte mig med Spanska-läxan" invände Snorkel.

"Nu är det så att Sinus tycker att det inte finns någon som har gjort något som är bra och då spelar det ju inte så stor roll att Nilla gör bra saker för alla andra" svarade läraren. "Ni får därför i uppgift till nästa gång att göra något som är bra för Sinus".

Att lära sig sin läxa

Vid nästa lektion så frågade läraren Sinus om det var någon som hade gjort något bra för honom. Sinus svarade då att ingen hade gjort något bra för honom. Flera i klassen invände då med att de hade hjälpt honom med läxan, frågat om han ville vara med och spela fotboll samt erbjudit sig att bära hans böcker.

Någon hade till och med gett honom 100 spänn. Men Sinus var likväl inte nöjd och inte läraren heller som menade att man inte kan utgå från vad man själv skulle ha velat ha hjälp med. Istället måste man se det ur Sinus synvinkel. Klassen undrade vilken synvinkel det var och läraren svarade då att det kan bara Sinus veta. 

"Låt nu detta bli en läxa för er att man inte bara kan gå och tänka på sig själv hela tiden" avslutade läraren och blickade med bister uppsyn ut över eleverna som såg förläget ner i sina bänkar.

 

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

and_bada_i_helgen.jpg

Slumpad nyhet

En dvärg eller åtminstone mycket kortvuxen människa går omkring och avslöjar för alla barnen att de skall få en riktig älg i julklapp.

TV-kanalen

Grottfolket

Onsdag 19:40-20:30 I Lavendelgrottan frodas ett litet samhälle där man främst lever på kondenserad fukt och olika mineraler från stenflisor.

Äckel-TV

Torsdag 19:15-20:30 Jordgubbar är gott. Men är det lika gott när man haft dem i näsan? Olika ställen testas.

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.