Tänk dig att du inte längre får på dig dina trasiga gamla jeans. Nu behöver du inte längre åka till återvinningen utan kan istället laga dig en fin middag.

En ny typ av textil har tagits fram av företaget Eat'em. Det är en organisk fiber som lätt bryts ned av de ensymer som naturligt florerar i mag- och tarmsystemet hos djur och människor.

Tack vare dess enastående nedbrytningsförmåga, så har företaget tagit fram en förbrukningsbar klädkollektion som främst är tänkt att förtäras när man inte längre har någon nytta av plaggen.

Många smaker

Roger Woolfrey, produktansvarig på Eat'em, tar en vanlig familj med två flickor på 13 respektive 15 år som exempel. Eftersom dessa i regel konsumerar kläder i så hög takt att det inte är möjligt att hinna med att åka till klädinsamlingen, så kan man helt enkelt använda de förbrukade kläderna i matlagningen en gång per vecka.

Materialet finns i olika smaker, t.ex sött, salt, surt och beskt, men även med mer krydda såsom curry, timjan och oregano. Vi har sålt många plagg med chokladsmak, säger Woolfrey. 

Tilltugg till festen

Han gestikulerar entusiastiskt och avslöjar att företaget har planer på att lansera en ny serie skjortor för män redan till hösten med öl respektive whiskysmak. Till kvinnorna blir det rödvin och sherry!

Som tilltugg kan man välja mellan chillinötter eller ostbågar, något som det har funnits en viss skeptisism inför bland vissa på företaget. Man är rädd att kläderna skall konsumeras för tidigt när folk känner doften och blir sugna.

Har man t.ex inget tilltugg hemma till sin vanliga whisky, så är ju risken stor att man helt enkelt äter upp det man har på sig. Är man på en fest så kan det då uppfattas som att man har druckit lite för mycket om man tar av sig kläderna redan vid början av kvällen.

Godkänd av SMHI

Kritiken till trots så är det många som tror på idén. Susan Frost på SMHI påtalar det faktum att vi lever i ett klimat med väldigt stor variation. Så här på högvåren kan det vara på nollan när man går till jobbet och 20 plusgrader när man åker hem!

Och alla vet ju hur jobbigt det är att släpa på extra tröjor när solen står som spön i backen. Med Eat'ems koncept så tar man på sig en extra tröja innan värmen har hunnit göra sitt intåg för dagen.

När man börjar bli för varm så tar man av sig tröjan och äter upp den. Det brukar dessutom sammanfalla med förmiddagsfikat, så då slipper man tänka på det också.

 

g_till_jobbet.jpg

Slumpad nyhet

Trenden med outsourcing till låglöneländer kan nu visa sig nu vara rena rama dödsfällan. Kolla om du är drabbad!

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Gräsmattornas historia

Måndag 18:00-18:45 I del fem får vi reda på att stråna får olika längd beroende på hur mycket man klipper ned dem.

April april

Fredag 21:45-22:20 I kvällens avsnitt luras fattiga människor att tro att de har ett stort arv att vänta.