Regeringen har fram tills nu fört en politik som syftar till att öka inkomstklyftorna i Sverige. Nu gör regeringen en helomvändning och kör in på ett nytt spår.

Med anledning av de allt mer växande klyftorna i Sverige, de senaste veckornas upplopp i olika stadsdelar och att viss utländsk expertis anser att den svenska modellen är i fara, så har regeringen beslutat om en ny lag som säger att alla människor skall ha lika mycket betalt.

Vi är alla lika

Det kommer inte spela någon roll om man är VD eller städare, alla skall ha 25 400 kronor i månaden före skatt. Det innebär att vissa får en höjning av lönen, medan andra får sin lön sänkt.

Kristin Jordgubbe på den nya myndigheten för svensk lönebildning tror att vissa kommer få svårt att anpassa sig till det nya löneläget.

– Har man haft 19 800 kronor i månaden och helt plötsligt har 25 400, så är det klart att man kan behöva ekonomisk rådgivning för att placera pengarna rätt.

Alla skall ha det lika bra

Några större protester från de som får sänkt lön tror inte Jordgubbe att det kommer att bli.

– Möjligtvis lite knorr och grymtningar, men alla här i landet vill förstås att alla skall ha det lika bra.

Den nya lagen får stöd från alla håll och kanter.

Det har inte gått att hitta någon som är negativ till den nya lagen.

soptunna.jpg

Slumpad nyhet

Har du någon gång funderat över varför barn inte slår ihjäl sig när de faller? Det finns en speciell mekanism som säkerställer att de landar mjukt.

TV-kanalen

Gubben i lådan

Måndag 18:05-19:20 Tävlingsprogram där deltagarna ligger i lådor. Obs! Endast gubbar får delta. Är du gubbe? Tag chansen NU!

Snuten som smet

Lördag 20:00-20:45 En bagare blir trakasserad av en polis och bestämmer sig för att ta lagen i egna händer.

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris