Regeringen har fram tills nu fört en politik som syftar till att öka inkomstklyftorna i Sverige. Nu gör regeringen en helomvändning och kör in på ett nytt spår.

Med anledning av de allt mer växande klyftorna i Sverige, de senaste veckornas upplopp i olika stadsdelar och att viss utländsk expertis anser att den svenska modellen är i fara, så har regeringen beslutat om en ny lag som säger att alla människor skall ha lika mycket betalt.

Vi är alla lika

Det kommer inte spela någon roll om man är VD eller städare, alla skall ha 25 400 kronor i månaden före skatt. Det innebär att vissa får en höjning av lönen, medan andra får sin lön sänkt.

Kristin Jordgubbe på den nya myndigheten för svensk lönebildning tror att vissa kommer få svårt att anpassa sig till det nya löneläget.

– Har man haft 19 800 kronor i månaden och helt plötsligt har 25 400, så är det klart att man kan behöva ekonomisk rådgivning för att placera pengarna rätt.

Alla skall ha det lika bra

Några större protester från de som får sänkt lön tror inte Jordgubbe att det kommer att bli.

– Möjligtvis lite knorr och grymtningar, men alla här i landet vill förstås att alla skall ha det lika bra.

Den nya lagen får stöd från alla håll och kanter.

Det har inte gått att hitta någon som är negativ till den nya lagen.

skldpadda_och_dla.jpg

Slumpad nyhet

Allt fler röster hörs nu om de negativa konsekvenserna av spelet Minecraft. I många familjer har föräldrarna tappat greppet och tvingas av barnen att mot sin vilja spela Minecraft flera timmar i sträck.

TV-kanalen

Nyheter vi minns

Söndag 21:00-21:30 Del 84. Rapport 27 september 1996. Repris

Rena slumpen

Tisdag 17:55-18:20 Kvällens dragning i TV-lotteriet. Vem blir den lycklige att vinna 25 kronor i månaden i 25 000 år? 

Den öppna dörren

Torsdag 23:45-02:30 Serie i sju delar. Lotte och Engla har funnit en dörr som står öppen. Men de vet inte om de vågar gå i genom den. Vart leder den någonstans? Tänk om den slår igen? Och vem är det egentligen som har öppnat dörren...